Prokurorja Eriselda Bala pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
Analiza KPK Veting

KPK u nda në vlerësimin e pasurisë së prokurores Eriselda Bala

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi me shumicë votash më 7 prill 2022 të largojë nga detyra prokuroren e Tiranës, Eriselda Bala për problemet në kriterin pasurisë. Ndërkohë, Bala u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin. Shumica e përbërë nga kryesuesja Suela Zhegu dhe anëtarja Firdes Shuli arritën në përfundimin se prokurorja Bala […]

Gjyqtari Altin Abdiu pas seancës dëgjimore, Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Shtyhet seanca dëgjimore për Altin Abdiun

Seanca dëgjimore publike në funksion të procesit të vetingut të gjyqtarit të Tiranës, Altin Abdiu e përcaktuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK për t’u zhvilluar të hënën më 6 qershor u shty, pas një kërkese të përfaqësueses ligjore të subjektit të rivlerësimit. Kur kryesuesi i trupës së KPK-së, Roland Ilia çeli seancën, gjyqtari […]

Rilinda Selimi në KPA | Foto: BIRN
KPA Lajme Veting

KPA mbyll hetimin gjyqësor për ankimin ndaj konfirmimit të Rilinda Selimit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të hënën më 6 qershor të mbylli hetimin gjyqësor lidhur me ankimin e institucionit të Komisionerëve Publikë kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Gjykatës Administrative të Apelit, Rilinda Selimi. Mbyllja e shqyrtimit gjyqësor u vendos pasi trupa e […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Altin Abdiu – Gjykata e Tiranës
Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Altin Abdiu – Gjykata e Tiranës

Gjyqtari i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Altin Abdiu do të përballet të hënën me 6 qershor në seancë dëgjimore me gjetjet e hetimit administrativ të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK. Rivlerësimi kalimtar i gjyqtarit Abdiu është ndërmarrë nga komisonerët Etleda Çiftja, Roland Ilia dhe Pamela Qirko. Gjyqtari Altin Abdiu ka një karrierë të […]

Prokurori Erjon Shehaj (djathtas) duke dalë nga KPK | Foto : Edmond Hoxhaj
KP Lajme Veting

Prokurori Erjon Shehaj do të përballet me Kolegjin për problemet profesionale

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa njoftoi të premten ankimin e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të drejtuesit të Prokurorisë së Lezhës, Erjon Shehaj, duke kërkuar shkarkimin e këtij të fundit për problemet e kriterit profesional. Shehaj u konfirmua në detyrë më 1 prill 2022, pasi trupa e Komisionit të […]

Anëtari i KPA, Ardian Hajdari (në qendër) gjatë shpalljes së një vendimi. Foto: Kolegji i Posaçëm i Apelimit.
Artikull kryesor ! Lajme

SPAK kërkon gjykimin e anëtarit të KPA, Ardian Hajdari për fshehje të ardhurash

Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, SPAK ka dërguar për gjykim çështjen penale në ngarkim të anëtarit të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, Ardian Hajdari, i akuzuar për veprat penale të “fshehjes së të ardhurave” dhe “deklarimit të rremë të pasurisë”. Prej 7 shkurtit 2022, Hajdari është pezulluar nga detyra në KPA, […]