Naim Tota duke dalë nga seanca dëgjimore ne KPK
KP Lajme Vendi

Komisionerja Publike ankimon konfirmimin e prokurorit Naim Tota

Institucioni i Komisionerëve Publikë ankimoi të premten më 12 maj vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës, Naim Tota. Ankimi bazohet në rekomandimin e Operacionit Ndërkobëtar të Monitorimit, ONM, të bërë publik më 2 maj. Tota u konfirmua në detyrë prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, […]

Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Gerd Hoxha pas seancës në Kolegj. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Vendi

KPA riçel hetimin gjyqësor për gjyqtarin Gerd Hoxha

Kolegji i Posaçëm i Apelimit u njoh të martën me parashtrimet e Komisionerit Publik, Darjel Sina lidhur me ankimin ndaj vendimit të konfirmimit në detyrë të gjyqtarit të Tiranës, Gerd Hoxha. Gjatë seancës që zgjati rreth 7 orë, KPA vendosi të pranojë kërkesën e Sinës për çeljen e hetimit dhe kryerjen e analizës financiare, si […]

Prokurorja Violeta Shkurta gjatë shpalljes së vendimit nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Vendi

KPK shkarkon nga detyra prokuroren Violeta Shkurta

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën vendimin për shkarkimin e drejtueses së Prokurorisë së Fierit, Violeta Shkurta. Gjatë seancave dëgjimore të zhvilluara më 24 nëntor 2021 dhe të premten më 25 shkurt, Komisioni konstatoi pamundësi financiare për krijimin e pasurive, si dhe vlerësoi të padrejtë përfitimin e një kredie të butë. Prokurorja […]

Gjyqtari Kastriot Gramshi | Foto: BIRN/ Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Vendi

Kastriot Gramshi jep shpjegime për të ardhurat e babait dhe ato në SHBA

Gjyqtari i Tiranës, Kastriot Gramshi u përball të martën më 15 shkurt me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti për balancat negative të konstatuara në krijimin e pasurive si pasojë e moskonsiderimit të të ardhurave nga  aktiviteti tregtar i babait para fillimit të detyrës, si dhe […]

Gjyqtarja e Beratit Rudina Palloj pas shpalljes së vendimit. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Lajme Vendi

Gjyqtarja e Beratit Rudina Palloj u konfirmua në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të hënën vendimin e konfirmimit në detyrë për gjyqtaren Rudina Palloj pasi rivlerësimi në të tri kriteret e gjeti atë pa probleme. Gjyqtarja e Gjykatës së Beratit, Rudina Palloj pati një seancë të lehtë dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Siç doli gjatë relatimit Pallojit nuk i ishte […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Erjon Shehaj –Prokuroria e Lezhës
Korrupsioni KPK Skeda Vendi

Skeda e pasurisë së deklaruar –Erjon Shehaj –Prokuroria e Lezhës

Prokurori Erjon Shehaj i Prokurorisë së Lezhës do të përballet të premten më 7 janar me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Alma Faskaj, Brunilda Bekteshi dhe Pamela Qirko. Erjon Shehaj e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë si oficer i Policisë Gjyqësore. […]