Ish-kryetari i Gjykatës së Kukësit, Isuf Shehu pas seancës dëgjimore të KPK-së. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza Korrupsioni KPA

Isuf Shehu nuk arriti të kundërshtojë në KPA balancat negative

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi më 15 nëntor 2021 të lërë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të ish-gjyqtarit të Kukësit Isuf Shehu, pasi i gjeti të pabazuara pjesën më të madhe të shkaqeve të ankimit të ngritura prej këtij subjekti rivlerësimi – që në […]

Artan Lulaj, prokuror i Prokurorisë së Tiranës pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
Korrupsioni KPK Veting

Prokurori Artan Lulaj përballet me barrë prove për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurori i Tiranës, Artan Lulaj u përball të martën në seancën dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me barrë prove në kriterin e pasurisë dhe atë të profesionalizmit. Trupa që hetoi rastin e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Genta Tafa Bungo dhe anëtare Alma Faskaj, vuri në dukje se kishte vlerësuar paraprakisht se […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Erjon Shehaj –Prokuroria e Lezhës
Korrupsioni KPK Skeda Vendi

Skeda e pasurisë së deklaruar –Erjon Shehaj –Prokuroria e Lezhës

Prokurori Erjon Shehaj i Prokurorisë së Lezhës do të përballet të premten më 7 janar me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Alma Faskaj, Brunilda Bekteshi dhe Pamela Qirko. Erjon Shehaj e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë si oficer i Policisë Gjyqësore. […]

Gjyqtari Ervin Trashi u penalizua për balancat negative dhe mosdeklarimin e një procedimi
Korrupsioni KPK Vendi

Gjyqtari Ervin Trashi u penalizua për balancat negative dhe mosdeklarimin e një procedimi

Në vendimin e arsyetuar, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ngre dyshime se gjyqtari i Vlorës, Ervin Trashi ka fshehur zotërimin e një automjeti për disa vite, si dhe ka kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasuritë duke dështuar të provojë burimin e ligjshëm të tyre. Shkarkues u konsiderua edhe mosdeklarimi i një procedimi penal për korrupsion […]