Seanca për prokurorin Kasëm Berberi. Foto: BIRN
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme Veting

Prokurori Kasëm Berberi konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 17 mars 2023 vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës, Kasëm Berberi. Vendimi u dha nga trupa e KPK e kryesuar nga Valbona Sanxhaktari, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Genta Tafa Bungo. Gjatë seancës dëgjimore më 10 mars 2023, Berberi u përball […]

Gjyqtarja e Tiranës, Armela Hasantari pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
Artikull kryesor Lajme Veting

Gjyqtarja Armela Hasantari konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 25 nëntor vendimin për konfirmimin në detyre të gjyqtares së Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Armela Hasantari. Vendimmarrja nga trupa e KPK e kryesuar nga Genta Tafa Bungo, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Valbona Sanxhaktarin ishte unanime. Gjatë seancës dëgjimore më 23 nëntor, nuk […]

Luljeta Kole
Artikull kryesor Lajme KPK

Gjyqtarja Luljeta Kole konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 21 tetor vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Korçës, Luljeta Kole. Gjatë seancës dëgjimore më 20 tetor, Komisioni nuk konstatoi probleme për pasurinë, ndërkohë që Kole dha shpjegime për një çështje të gjykuar prej saj dhe një proces disiplinor të pezulluar. Hetimi administrativ […]

Luljeta Kole
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme

Gjyqtarja Luljeta Kole konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 21 tetor vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Korçës, Luljeta Kole. Gjatë seancës dëgjimore më 20 tetor, Komisioni nuk konstatoi probleme për pasurinë, ndërkohë që Kole dha shpjegime për një çështje të gjykuar prej saj dhe një proces disiplinor të pezulluar. Hetimi administrativ […]

Prokurorja Natasha Prifti pas seancës në KPK.
Artikull kryesor Lajme Lajme

KPA shkarkon nga detyra prokuroren Natasha Prifti

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të hënën vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurores së Lushnjës, Natasha Prifti (Shallapi). Kryesuesja e trupit gjykues te KPA, Rezarta Schuetz sqaroi se, ndryshe nga sa ka vkerësuar Komisioni u Pavarur i Kualifikimit, KPK, prokurorja Prifti nuk arrin nivel të besueshëm në kriterin e pasurisë. Natasha Prifti […]

Drejtuesi i Prokurorisë së Lezhës, Erjon Shehaj. Foto: BIRN
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme

KPK konfirmon në detyrë Erjon Shehajn dhe transferon për inspektim dy çështje penale

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten vendimin e konfirmimit në detyrë të drejtuesit të Prokurorisë së Lezhës, Erjon Shehaj. Ndërkohë, u njoftua se Komisioni ka vendosur të transferojë për verifikime të metejshme pranë Inspektorit të Lartë të Drejtësisë dy çështje, një e për veprën penale “goditja për shkak të detyrës”, e pushuar […]