Gjyqtari Luan Daci dhe avokati i tij, Jordan Daci gjatë masës së sigurisë në shkallën e parë. Foto: Edmond Hoxhaj.
Artikull kryesor Lajme Faqja e pare KPA Lajme

Anëtari i KPA-së, Luan Daci dënohet për falsifikim të dokumenteve

Gjykata e Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar e gjeti të drejtë konkluzionin e prokurorisë se anëtari i Kolegjit, Luan Daci ka kryer falsifikim nëpërmjet mosdeklarimit të një mase disiplinore në formularin e aplikimit për një pozicion në institucionet e vetingut. Gjykata vendosi dënimin e tij me 6 muaj burgim dhe pezullimin e dënimit […]

Seanca e prokurores Manjola Kajana në KPA | Foto : E. Hoxhaj
Artikull kryesor Lajme Faqja e pare Korrupsioni KPA Lajme

Dy anëtarë të KPA-së kallëzohen në SPAK për falsifikim, fshehje të ardhurash e pasurie

Dy ish-prokurorë dhe një ish-gjyqtar akuzojnë anëtarët e KPA-së Luan Daci dhe Ardian Hajdari se kanë gënjyer gjatë aplikimit dhe procesit të përzgjedhjes së tyre për një pozicion në institucionet e rivlerësimit. Kallëzuesit pretendojnë se ata kanë kryer edhe evazion fiskal dhe fshehje pasurie.

Gjyqtari i Kushtetueses, Besnik Muçi pas vendimit të shkarkimit nga KPA. Foto: Malton Dibra/LSA
Artikull kryesor ! Faqja e pare Korrupsioni KPA Lajme

Shkarkohet nga Kolegji, por Besnik Muçi refuzon të njohë vendimin e vetingut

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi shkarkimin nga detyra të anëtarit më të ri të Gjykatës Kushtetuese, Besnik Muçi për problemet me pasurinë. Me një interpretim alternativ, Muçi tha se KPA nuk ka kompetencë ta shkarkojë atë si anëtar të Gjykatës Kushtetuese, duke u bërë gjyqtari i parë që refuzon të njohë vendimin e vetingut. 

Kreu i Gjykatës së Lartë Xhezair Zaganjori flet me gazetarët pas seancës gjyqësore ne KPA. datë 17.07.2019 | Foto : Besar Likmeta
Analiza Artikull kryesor Analiza Faqja e pare KPA Në Fokus

Kolegji dëgjon konkluzionet përfundimtare në ankimin kundër kreut të Gjykatës së Lartë

Vlerësimi i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit nëse do të bazohet mbi precedentët e vendimeve të tij apo interpretimet e një komentari mbi reformën kushtetuese për kriterin e pasurisë, pritet të vulosë fatin e kreut të Gjykatës së Lartë, Xhezair Zaganjori.