Prokurori Lorenc Mërkuri në KPK, pas shpalljes së vendimit të shkarkimit.
Artikull kryesor Analiza KPK Vendi

Lorenc Mërkuri u gjet me probleme në të tre kriteret

Shumica e trupit gjykues të Komisionit konstaton se prokurori i Sarandës Lorenc Mërkuri kreu deklarim të rremë për pasurinë dhe se është i papërshtatshëm për profesionalizmin. Kryesuesi i trupit gjykues, Lulzim Hamitaj në pakicë vlerëson se Mërkuri nuk ka kryer deklarim të rremë për një apartament për të cilin shumica konkludon se subjekti ndryshoi faktet, […]

Prokurori Avni Kraja në KPK | Foto : LSA
Analiza Artikull kryesor Analiza KPK Vendi

Prokurori Avni Kraja me balanca negative të mëdha dhe deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstaton se prokurori i Tiranës, Avni Kraja nuk ka qenë bashkëpunues gjatë procesit të vetingut dhe ka tentuar të zvarrisë procesin me kërkesa të njëpasnjëshme. Deklarimet e pasakta dhe të pamjaftueshme për krijimin e pasurive sollën pamundësi financiare në vlera të mëdha për krijimin e tyre.

Gjyqtarja e shkarkuar nga KPK Albina Spaha, pas vendimit të Komisionit. Foto:BIRN
Analiza Artikull kryesor Analiza KPA Vendi

KPA konstaton balanca negative më të mëdha se KPK për gjyqtaren Albina Spaha

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vlerëson se, edhe në aplikim të çdo skenari të mundshëm garantist në përllogaritjen e të ardhurave, qoftë edhe atyre të pretenduara nga gjyqtarja e Gjirokastrës Albina Spaha në deklaratat periodike dhe në ankim, sërish konstatohet pamundësi financiare për krijimin e pasurive.

Prokurori i Dibrës Shkëlzen Cena, pas vendimit të KPK. Foto:BIRN
Analiza Artikull kryesor Analiza KPA Vendi

KPA: Prokurori Shkëlzen Cena cënoi besimin e publikut tek drejtësia

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i vlerëson të drejta pjesën më të madhe të shkaqeve të ngritura nga Komisioni për shkarkimin e prokurorit të Dibrës Shkëlzen Cena, duke konkluduar mungesë burimesh për krijimin e pasurive, si dhe veprime e mosveprime që cënojnë besimin e publikut tek drejtësia.