Ndërtesa e Bashkimit Europian në Bruksel. Foto ilustruese: Pixabay.
Artikull kryesor ! Lajme

Brukseli nuk është bindur nga lufta e deritanishme kundër korrupsionit

Viti 2023 ka gjasa do të hyjë në historinë e Shqipërisë si viti kur disa nga çështjet madhore të korrupsionit dhe abuzimit me detyrën përfunduan në dyert e gjykatave, me disa ish-zyrtarë të lartë të dënuar apo të akuzuar. Megjithatë, numri i hetimeve dhe gjykimeve të tilla, ndonëse i pazakontë për Shqipërinë, duket se nuk […]

Gjyqtari Erarbër Madhi dhe avokati i tij, Julian Mërtiri pas seancës në KPA. Foto: Vladimir Karaj.
KPA Lajme

Gjyqtari Erarbër Madhi kërkon t’i hiqet barra e provës për pasurinë e trashëguar nga prindërit

Gjyqtari Erarbër Madhi kërkoi konfirmim në detyrë para Kolegjit të Posaçëm të Apelimit të martën, ndërsa avokati i tij e cilësoi atë “një aset për sistemin gjyqësor” dhe “një intelektual që mund të kontribuojë” për sistemin. Procesi i apelimit për këtë subjekt të rivlerësimit u mbyll në këtë  mënyrë me pretendimet përfundimtare të subjektit ndërsa […]

Prokurori Kujtim Luli në seancën dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA rrëzon kërkesën e prokurorit Kujtim Luli për pavlefshmëri të ankimit të komisionerit publik

Kërkesa e prokurorit Kujtim Luli për të mbyllur proceduralisht ankimin ndaj vendimit të konfirmimit të tij në detyrë përmes pretendimit se një prej komisionerëve publikë ka qenë në kushtet e konfliktit të interesit në çastin e ankimimit, u hodh poshtë nga trupa gjykuese e KPA-së të martën, duke vijuar për rrjedhojë me pretendimet e palëve. […]

Foto arkivë e KPK | LSA
KPK Lajme Veting

Prokurori Shpëtim Garunja përballet me pikëpyetje mbi pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurori Shpëtim Garunja u përball me pikëpyetje mbi pasurinë dhe profesionalizmin ndërsa doli pa probleme në kriterin e pastërtisë së figurës gjatë seancës dëgjimore për procesin e rivlerësimit të tij të kryer në Tiranë të premten më 22 korrik 2022. Garunja, i cili ka një eksperiencë 34 vjeçare në sistemin e prokurorisë, fillimisht si hetues […]

Prokurori Alfred Sali në seancë dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon prokurorin Alfred Sali

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të premten vendimin e shkarkimit nga detyra të prokurorit të Vlorës Alfred Sali, të cilit gjatë seancës dëgjimore iu vunë në dukje probleme në kriterin e pasurisë. Trupa e KPK që hetoi Salin e përbërë nga Xhensila Pine, kryesues, Olsi Komici relator dhe Valbona Sanxhaktari anëtare, arriti në përfundimin […]

Lajme

BE dhe SHBA kritikojnë “dizinformimin” ndaj vetingut dhe vëzhguesve

Drejtoria e Zgjerimit në Komisionin Evropian në Bruksel deklaroi të enjten në Twitter se disa akuza të raportuara në median shqiptare kundër organeve të vetingut dhe vëzhguesve ndërkombëtarë janë “të papranueshme” dhe se synojnë të cënojnë besimin te reforma e drejtësisë, një deklaratë e cila u mbështet dhe nga Ambasada e SHBA-së në Tiranë. Mesazhi […]