Prokurori Alfred Sali në seancë dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon prokurorin Alfred Sali

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të premten vendimin e shkarkimit nga detyra të prokurorit të Vlorës Alfred Sali, të cilit gjatë seancës dëgjimore iu vunë në dukje probleme në kriterin e pasurisë. Trupa e KPK që hetoi Salin e përbërë nga Xhensila Pine, kryesues, Olsi Komici relator dhe Valbona Sanxhaktari anëtare, arriti në përfundimin […]

Lajme

BE dhe SHBA kritikojnë “dizinformimin” ndaj vetingut dhe vëzhguesve

Drejtoria e Zgjerimit në Komisionin Evropian në Bruksel deklaroi të enjten në Twitter se disa akuza të raportuara në median shqiptare kundër organeve të vetingut dhe vëzhguesve ndërkombëtarë janë “të papranueshme” dhe se synojnë të cënojnë besimin te reforma e drejtësisë, një deklaratë e cila u mbështet dhe nga Ambasada e SHBA-së në Tiranë. Mesazhi […]

Seanca dëgjore për gjyqtarin Tritan Hamitaj në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit në Tiranë më 14 shtator 2020. Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Aurel Arapi jep shpjegime për pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit duket se hodhi poshtë disa fakte të raportuara nga Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të klasifikuar mbi subjektin e rivlerësimit Aurel Arapi, gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Kurbin, ndërsa ky i fundit dha shpjegime edhe për disa vendime mbi të cilat ishin ngritur pikëpyetje. Arapi iu nënshtrua procesit të […]

Shpallja e vendimit për gjyqtarin Taulant Banushi. Foto: BIRN
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Taulant Banushi konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shpalli të mërkurën konfirmimin në detyrë të gjyqtarut të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Fier Taulant Banushi në përfundim të hetimit administrativ mbi pasurinë, pastërtinë e figurës dhe aftësive profesionale. Trupa gjykuese për këtë subjekt përbëhej nga komisionerët Roland Ilia, Etleda Çiftja dhe Pamela Qirko. Në cilësinë e vëzhguesit ndërkombëtar ishte […]

Anëtarët e trupës së KPK që po kryejnë vetingun e prokurorit Binas Nina.
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme Në Fokus

Prokurori Binas Nina kërkon konfirmim pavarësisht problemeve të gjetura me pasurinë

Në një seancë të zhvilluar të mërkurën në KPK, prokurori i Elbasanit dha sqarime për ato që vëzhguesi ndërkombëtar i cilësoi si “mënyra shumë fatlume” të sigurimit të parave ndërsa kritikoi metodologjinë e llogaritjes së kostos së udhëtimeve që përdoret nga Komisioni si të paarsyeshme.