Skeda e pasurisë së deklaruar – Aurel Arapi – Gjykata e Kurbinit
Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Aurel Arapi – Gjykata e Kurbinit

Gjyqtari i Gjykatës së Kurbinit, Aurel Arapi do të përballet të mërkurën në mëngjes me gjetjet e Komisionit të Pavaruar të Kualfikimit në seancë dëgjimore publike. Trupa gjykuese e KPK-së që ka bërë rivlerësimin e Arapit përbëhet nga Valbona Sanxhaktari, Lulzim Hamitaj dhe Genta Tafa (Bungo). Arapi e ka filluar karrierën në vitin 2013 në […]

Prokurori Erjon Shehaj (djathtas) duke dalë nga KPK | Foto : Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Erjon Shehaj përballet me gjetjet për profesionalizmin dhe kallëzimet

Drejtuesi i Prokurorisë së Lezhës, Erjon Shehaj dha shpjegime për të tre kriteret e rivlerësimit në seancën e dytë dëgjimore të zhvilluar të martën më 29 mars, pas vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për riçeljen e hetimit administrativ. Në seancën e parë dëgjimore të zhvilluar më 7 janar, prokurori Shehaj dha shpjegime […]

Gjyqtari Taulant Banushi pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Taulant Banushi jep shpjegime për vendimet që i ka rrëzuar Apeli

Gjyqtari i Gjykatës së Fierit, Taulant Banushi u përball të hënën më 28 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për konstatimet në kriterin profesional, si dhe kundërshtoi një raport negativ për figurën. Në kriterin e pasurisë nuk u evidentuan probleme. Procesi i vetingut për gjyqtarin Banushi po […]

Prokurori Bledar Bejko pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Bledar Bejko jep shpjegime për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurori Bledar Bejko i Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës u përball të hënën më 28 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti për gjetjet në kriterin e pasurisë dhe të profesionalizmit. Procesi i vetingut për Bejkon po kryhet nga trupa e KPK e kryesuar nga […]

Gjyqtarja e Gjykatës së Apelit të Tiranës, Elbana Lluri pas seancës në KPA. Foto:V.Karaj/BIRN
KPA Lajme Veting

‘Makineri pastrimi parash’: ONM ngre dyshime mbi pasuritë e gjyqtares Elbana Lluri

Në parashtrimet e saj në seancën dëgjimore në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit të hënën, gjyqtarja e Gjykatës së Apelit të Tiranës e vuri disa herë theksin te lidhja e veçantë me motrën që i kishte dhuruar disa milionë lekë në forma të ndryshme. Lluri i dha këto argumente ndërsa këmbënguli në seancë që vendimi […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Taulant Banushi – Gjykata e Fierit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Taulant Banushi – Gjykata e Fierit

Gjyqtari i Gjykatës së Fierit, Taulant Banushi do të përballet të hënën më 28 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Roland Ilia, Etleda Çiftja dhe Pamela Qirko. Taulant Banushi përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2004 dhe pas një periudhë […]