Prokurorja Elina Kombi pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA
Analiza KPK Veting

KPK e shkarkoi prokuroren Elina Kombi për mungesën e burimeve të pasurive

Prokurorja e Tiranës, Elina Kombi u shkarkua nga detyra më 3 shkurt pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi se ajo nuk kishte provuar me dokumentacion ligjor një pjesë të burimeve financiare të deklaruara, duke çmuar se subjekti kishte kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë, kriterin e vetëm për të cilin u përfundua hetimi […]

Prokurorja Fahrie Gjana | Foto : Edmond Hoxhaj
Analiza KPK Veting

KPK: Fahrije Gjana përfitoi kredi të butë kundër ligjit dhe fshehu një apartament

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli më 28 janar vendimin për shkarkimin nga detyra të drejtueses së Prokurorisë së Kukësit, Fahrije Gjana Vata pasi u konkludua se kishte kryer deklarim të pasaktë e të pamjaftueshëm të pasurisë; se kishte kryer veprime fiktive me qëllim fshehjen e pasurive; se kishte përfituar një kredi me kushte […]

Prokurori Ervin Beqiri pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

KPK largon nga detyra prokurorin Ervin Beqiri

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Elbasanit, Ervin Beqiri. Trupa e KPK-së që vendosi për shkarkimin e prokurorit Beqiri kryesohej nga Etleda Çiftja, me relatore Valbona Sanxhaktarin dhe anëtar Roland Ilian. Prokurori Beqiri nuk u paraqit në seancën e shpalljes së vendimit. Kryesuesja Çiftja […]

Prokurori Ervin Beqiri pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Prokurori Ervin Beqiri jep shpjegime për blerjen e një apartamenti

Prokurori i Prokurorisë së Elbasanit, Ervin Beqiri u përball të martën më 1 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore që zgjati për afro katër orë, dha shpjegime për burimet financiare të blerjes së një apartamenti në vitin 2013. Hetimi administrativ për Beqirin ishte mbyllur vetëm për kriterin e pasurisë. […]

Prokurori Drini Pali në KPK | Foto : LSA
Analiza KPK Veting

KPK u nda në rivlerësimin e prokurorit Drini Pali

Prokurori i Durrësit, Drini Pali u konfirmua në detyrë më 18 janar me shumicën e votave të trupës së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK të kryesuar nga Etleda Çiftja me relatore Firdes Shulin dhe anëtar Roland Ilian. Ndryshe nga relatorja Shuli dhe komisioneri Roland Ilia që konsideruan se subjekti kishte arritur nivel të besueshëm […]