Prokurori Ylli Pjetërnikaj pas seancës dëgjimore me KPK-në. Foto: Vladimir Karaj.
KP Lajme

Komisioneri Publik ankimon në Kolegj konfirmimin e Ylli Pjetërnikajt

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi pranë Kolegjit të Posaçëm të Apelimit të enjten më 22 qershor, vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Lezhës, Ylli Pjetërnikaj. Ballhysa ngre disa shkaqe për pasurinë dhe profesionalizmin dhe kërkon shkarkimin e Pjetërnikës. Prokurori Ylli Pjetërnikaj u konfirmua me votat e […]

Prokurori Bledar Bejko pas seancës së konkluzioneve në Kolegj. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA dëgjon konkluzionet në çështjen për prokurorin Bledar Bejko

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të enjten më 22 qershor me konkluzionet përfundimtare në çështjen për prokurorin e Durrësit, Bledar Bejko, kur Komisionerja Publike Irena Nino u qëndroi shkaqeve të ngritura për probleme në të tre kriteret e rivlerësimit dhe kërkoi shkarkimin e tij, ndërsa subjekti e cilësoi ankimin të dorëzuar jashtë […]

Gjyqtari Albano Çepele dhe përfaqësuesi i tij në seancën dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA largon gjyqtarin Albano Çepele nga sistemi i drejtësisë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të mërkurën më 21 qershor vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të gjyqtarit të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Shkodër, Albano Çepele. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPA e kryesuar nga gjyqtarja Ina Rama, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtarë Albana Shtylla, […]

Gjyqtarja Ejona Lazellari pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtarja Ejona Lazellari konfirmohet në detyrë

Gjyqtarja e Fierit, Ejona Lazellari u përball të mërkurën më 21 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur rreth një orë e gjysmë pas përfundimit të seancës dëgjimore, ajo u konfirmua në detyrë. Konfirmimi u vendos nga trupa e KPK e kryesuar nga Xhensila Pine, me relatore Pamela Qirkon dhe anëtare Brunilda Bekteshin, pas […]

Nga seanca e shpalljes së vendimit për gjyqtarin Besnik Hoxha në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

ONM rekomandon ankimin e konfirmimit të Besnik Hoxhës

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit, ONM paraqiti të martën më 20 qershor pranë Komisionerëve Publikë rekomandim për ankimin e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK lidhur me konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Tiranës, Besnik Hoxha. Hoxha u konfirmua në detyrë më 18 maj me shumicë votash, pas një seance dëgjimore ku u evidentuan […]