Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Lajme

Raporti: Vetingu transparent, i drejtë, por shumë i ngadaltë

Një raport monitorimi i Komitetit Shqiptar të Helsinkit gjeti se procesi i rivlerësimit të gjykatësve dhe prokurorëve duhej të bëhej më shpejt për të mos futur në kolaps sistemin e drejtësisë. Raporti gjithashtu vlerëson pozitivisht transparencën e KPK-së dhe i cilësoi proceset e mbajtura deri tani si të drejta.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Lajme

Kostoja e apartamentit në Tiranë i rrezikon karrierën anëtarit të Gjykatës Kushtetuese

Blerja e një apartamenti pas transferimit nga Apeli i Shkodrës në Gjykatën Kushtetuese në Tiranë ka vënë në pikëpyetje karrierën e gjatë të gjyqtarit Fatmir Hoxha, pasi hetimi administrativ i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ka zbuluar se ai nuk justifikon me burime të ligjshme vlerën prej 1.7 milionë lekësh.