Kledian Llaho në KPK pas konfirmimit në detyrë
KPK Veting

Prokurori Kledian Llaho konfirmohet me shumicë votash

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 22 dhjetor vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Sarandës, Kledian LLaho. Vendimi u mor me shumicë votash nga trupa e KPK e kryesuar nga Olsi Komici, me relatore Firdes Shulin dhe anëtare Xhensila Pinen. Gjatë seancës dëgjimore më 19 dhjetor, Komisioni konstatoi balanca […]

Nga një seancë e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.
KPK

Gjyqtarja Zeta Tërpollari dorëhiqet dy vjet pasi filloi vetingu

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 19 dhjetor 2022 të ndërpresë vetingun për gjyqtaren e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Lushnjë, Zeta Tërpollari, si dhe i hoqi asaj të drejtën për t’u rikthyer në sistemin e drejtësisë për 15 vjet, për shkak të dorëheqjes. Në vendimin e arsyetuar të KPK thuhet se në korrik […]

Gjyqtarja Elona Toro | Foto: BIRN/ Vladimir Karaj
KPA Veting

Komisioneri Publik dhe gjyqtarja Elona Toro debatojnë për balancat negative

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të mërkurën më 21 dhjetor 2022 me qëndrimet e Komisionerit Publik, Florian Ballhysa dhe gjyqtares së Apelit Tiranë, Elona Toro, lidhur me analizën financiare të kryer në shkallën e dytë të vetingut, bazuar në shkaqet e ankimit. Ashtu si në ankim, edhe gjatë seancës së parë publike […]

Prokurori Elion Mustafaj pas seancës dëgjimore. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Veting

Prokurori Elion Mustafaj përballet me vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit zhvilloi të mërkurën seancën dëgjimore ndaj prokurorit Elion Mustafaj, të cilit iu kërkuan shpjegime kryesisht sa i përket kontratave kontradiktore për blerjen e një apartamenti në Yzberisht Tiranë. Mustafajt po ashtu iu kërkuan shpjegime për bilance negative prej rreth 700 mijë lekësh në total, ndërsa u vlerësua pozitivisht sa i […]

Prokurorja Mariola Mërtiri pas seancës në KPK. Foto:BIRN
KPK Veting

Komisioni konfirmon me shumicë prokuroren Mariola Mërtiri

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të mërkurën se me shumicë votash kishte konfirmuar në detyrë prokuroren Mariola Mërtiri. Hetimi administrativ për Mërtirin u krye nga trupa e kryesuar prej Etleda Çiftjas, me relator Roland Ilia dhe anëtare Pamela Qirko, ndërsa vëzhgues ndërkombëtar ishte Willem Brower. Gjatë seancës dëgjimore u bë me dije se Operacioni […]