Gjyqtarja e Tiranës, Armela Hasantari pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Gjyqtarja Armela Hasantari përballet me vetingun

Armela Hasantari, gjyqtarja e Gjykatës së Rrethit Tiranë u përball të mërkurën më 23 nëntor 2022 me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur në një seancë të shkurtër u relatuan gjetjet e Komisionit, për të cilat ajo shprehu dakortësinë dhe deklaroi se u qëndronte parashtrimeve me shkrim. Procesi i vetingut për Hasantarin po kryhet […]

Trupa gjykuese e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit gjatë shpalljes së vendimit për Sekretarin e Përgjithshëm të Gjykatës Kushtetuese Eugen Papandile. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Veting

KPK ndërpret vetingun për Eugen Papandile

Komisioni u Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 23 nëntor vendimin për ndërprerjen e procesit të rivlerësimit për Sekretarin e Përgjithshëm të Gjykatës Kushtetuese, Eugen Papandile. Gjithashtu, u vendos ndalimi i emërimit të tij në sistemin e drejtësisë gjatë 15 viteve të ardhshme. Papandile nuk ishte i pranishëm gjatë shpalljes së vendimit. Gjatë […]

Trupa gjykuese e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit gjatë shpalljes së vendimit për Sekretarin e Përgjithshëm të Gjykatës Kushtetuese Eugen Papandile. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK ndërpret vetingun për Eugen Papandile

Komisioni u Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 23 nëntor vendimin për ndërprerjen e procesit të rivlerësimit për Sekretarin e Përgjithshëm të Gjykatës Kushtetuese, Eugen Papandile. Gjithashtu, u vendos ndalimi i emërimit të tij në sistemin e drejtësisë gjatë 15 viteve të ardhshme. Papandile nuk ishte i pranishëm gjatë shpalljes së vendimit. Gjatë […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Armela Hasantari – Gjykata e Tiranës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Armela Hasantari – Gjykata e Tiranës

Armela Hasantari, gjyqtare pranë Gjykatës së Rrethit Tiranë do të përballet të mërkurën më 23 nëntor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Valbona Sanxhaktari, Genta Tafa Bungo dhe Lulzim Hamitaj. Armela Hasantari përfundoi studimin në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2015 dhe punon […]

Eugen Papandile, Sekretar i Përgjithshëm  i Gjykatës pas seancës në KPK. Foto:BIRN Kushtetuese
KPK Veting

Sekretari i Përgjithshëm i Gjykatës Kushtetuese përballet me pyetje mbi vullnetin për tu rivlerësuar

Eugen Papandile me detyrë Sekretar i Përgjithshëm i Gjykatës Kushtetuese dhe më herët ndihmës ligjor pranë kësaj gjykate u përball në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit të martën me një relacion sipas të cilit pranimi prej tij i detyrës së Sekretarit të Përgjithshëm dhe heqja dorë nga të qenit ndihmës ligjorë, ishte defakto dorëheqje. Trupa […]