Lajme

Prokurori shpjegon në KPA pasurinë e gruas dhe kontaktin me vëllain e ndjerë të deputetit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit mbajti të hënën seancën e radhës për ankimin e paraqitur nga Komisioneri Publik, Florian Ballhysa kundër konfirmimit në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit të prokurorit të Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Gjon Kodra. Seanca dëgjimore u përqëndrua në paraqitjen e parashtrimeve të mbrojtjes nga avokati Plator Bilibashi ndaj […]

Analiza dhe Opinione

KPK: Fahrije Gjana përfitoi kredi të butë kundër ligjit dhe fshehu një apartament

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli më 28 janar vendimin për shkarkimin nga detyra të drejtueses së Prokurorisë së Kukësit, Fahrije Gjana Vata pasi u konkludua se kishte kryer deklarim të pasaktë e të pamjaftueshëm të pasurisë; se kishte kryer veprime fiktive me qëllim fshehjen e pasurive; se kishte përfituar një kredi me kushte […]

Analiza dhe Opinione

KPK u nda për statusin por u dakordësua për konfirmimin e Zhaneta Pirës

Komisioni është ndarë lidhur me disponimin e statusit si gjyqtare që shërben në institucione të tjera për inspektoren e KLGJ-së Zhaneta Pira, por u bashkua kundër opinionit të ONM që kërkoi të mos konsiderohej subjekt rivlerësimi.