Jurida Bajraktari pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Jurida Bajraktari kalon vetingut pas trajnimit në Shkollën e Magjistraturës

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën më 25 shtator vendimin për konfirmimin në detyrë të ndihmëses ligjore prane Gjykatës Administrative të Apelit, Jurida Bajraktari, pas përfundimit me sukses të trajnimit të detyrueshëm në Shkollën e Magjistraturës si pasojë e mungesave profesionale. Më 20 korrik 2022, pas përfudimit të procesit të rivlerësimit kalimtar, […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Ornela Xhembulla– Ish-ndihmëse ligjore
KPK Lajme Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Ornela Xhembulla– Ish-ndihmëse ligjore

Ornela Xhembulla, ish-ndihmëse ligjore në Prokurorinë e Përgjithshme do të përballet të hënën më 20 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Valbona Sanxhaktari, Pamela Qirko dhe Alma Faskaj. Ornela Xhembulla ka punuar si ndihmëse ligjore pranë Prokurorisë së Përgjithshme. Analiza e pasurisë […]

Trupa e KPK-së gjatë një seance dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK

KPK ndërpret vetingun për këshilltaren ligjore, Olta Aliaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 29 shtator të ndërpresë procesin e vetingut për këshilltaren ligjore të Gjykatës Kushtetuese, Olta Aliaj, për shkak të dorëheqjes së saj. Gjithashtu, Komisioni i ka ndaluar Aliajt riemërimin në sistemin e drejtësisë për 15 vitet e ardhshme. Në vendimin e arsyetuar të Komisionit sqarohet se procesi i […]

Jurida Bajrakti (djathtas) duke dalë nga seanca në KPK | Foto: BIRN
Analiza KPK Veting

KPK konkludoi se ndihmësja ligjore Jurida Bajraktari kishte mangësi profesionale

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 20 korrik 2022 të pezullojë nga detyra ndihmësen ligjore pranë Gjykatës Administrative të Apelit, Jurida Bajraktari, si dhe detyroi për të ndjekur programin e trajnimit në Shkollën e Magjistraturës, pasi konkludoi se ajo kishte mangësi profesionale. Trupa e KPK e kryesuar nga Genta Tafa (Bungo), me relatore […]

Ndihmësja ligjore, Jurida Bajraktari (djathtas) dhe avokatja e saj pas seancës në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Lajme Veting

Ndihmësja ligjore dërgohet për edukim në Magjistraturë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi të mërkurën të pezullojë nga detyra Jurida Bajraktarin – ndihmëse ligjore në Gjykatën Administrative të Apelit – në mënyrë që ajo t’i nënshtrohet trajnimit 1-vjeçar në Shkollën e Magjistraturës. Sipas trupës së kryesuar nga Genta Tafa Bungo, me relatore Valbona Sanxhaktari dhe anëtar Lulzim Hamitaj, vendimi për Bajraktarin do […]