Prokurorja Flora Çela pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK rikthen në Shkollën e Magjistraturës prokuroren Flora Çela

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi të pezullojë për një vit prokuroren e Vlorës, Flora Çela dhe ta rikthejë atë për një trajnim 1-vjeçar në Shkollën e Magjistraturës. Vendimi u shpall nga trupa gjykuese e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Brunilda Bekteshin dhe anëtare Etleda Çiftjen. Flora Çela përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës […]

Flora Çela pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurorja Flora Çela jep shpjegime për të tre kriteret e rivlerësimit

Prokurorja Flora Çela e Prokurorisë së Vlorës u përball të enjten më 12 tetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për gjetjet në të tre kriteret e rivlerësimit. Procesi i vetingut për prokuroren Çela po kryhet nga trupa e KPK e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Brundilda […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Flora Çela– Prokuroria e Vlorës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Flora Çela– Prokuroria e Vlorës

Prokurorja Flora Çela e Prokurorisë së Vlorës do të përballet të enjten më 12 tetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Etleda Çiftja dhe Lulzim Hamitaj. Flora Çela përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2008 dhe punon prej asaj […]

Prokurori i Vlorës, Hyrjet Lamaj pas seancës dëgjimore, Foto: Vladimir Karaj.
Analiza KPK Veting

Argumentet e KPK për shkarkimin e prokurorit Hyrjet Lamaj

Prokurori i Vlorës Hyrjet Lamaj i përmbysi barrat e provës që i’u kaluan nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK për tre prona, por një apartament dhuruar prej vëllait u konsiderua se kishte qenë pasuri e tij prej fillimit, duke sjellë penalizim. Ndërkohë, KPK nuk gjeti probleme domethënëse në kriterin e figurës dhe profesionalizmit. Lamaj […]

Prokurorja e Vlorës Vitjuna Mata pas seancës në KPK. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon prokuroren Vitjuna Mata

Prokurorja e Vlorës Vitjuna Mata u konfirmua të martën nga Komisioni i Pavarur të Kualifikimit, KPK, pas një seance dëgjimore thuajse pa probleme, në të cilën prokurores i kërkuan shpjegime për pasuritë e bashkëshortit para martese. Matës nuk iu konstatuan probleme të figurës apo profesionalizmit. Vendimi u mor nga një trupë e kryesuar nga Xhensila […]

Prokurorja e Vlorës Vitjuna Mata pas seancës në KPK. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurorja Vitjuna Mata jep shpjegime për pasuritë e bashkëshortit para martesës

Prokurorja e Vlorës Vitjuna Mata u përball të premten më 16 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore ajo dha shpjegime të përmbledhura për pamundësitë e konstatuara në krijimin e pasurive të bashkëshortit. Pasuritë siç doli në seancë ishin vënë kryesisht para fillimit të detyrës nga Mata dhe një pjesë […]