Gjyqtari Agron Zhukri pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtari Agron Zhukri përballet me bilance negative në vlera të mëdha

Gjyqtari i Tiranës, Agron Zhukri u paraqit të mërkurën më 17 prill në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me tre përfaqësues ligjorë dhe u ballafaqua me gjetjet për balanca negative në vlera të mëdha në një seancë dëgjimore që zgjati rreth 5 orë e gjysmë. Hetimi administrativ për Zhukrin kishte përfunduar vetëm për kriterin e […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Agron Zhukri – Gjykata e Tiranës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Agron Zhukri – Gjykata e Tiranës

Gjyqtari Agron Zhukri i Gjykatës së Juridiksionit të Përgjithshëm Tiranë do të përballet të mërkurën më 17 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Olsi Komici, Xhensila Pine dhe Firdes Shuli. Agron Zhukri e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin […]

Prokurorja Mariola Mërtiri (majtas) dhe përfaqësuesja ligjore, Romina Zano pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

‘Marrëdhënie indiferente’: Prokurorja pyetet për lidhjet me Mërtirin e incineratorëve

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të martën më 16 janar me parashtrimet në çështjen për prokuroren e Tiranës, Mariola Mërtiri, kur gjatë seancës publike që zgjati për më shumë se shtatë orë, subjekti i rivlerësimit kundërshtoi si të pabazuar shkaqet dhe kërkimin e Komisioneres Publike, Irena Nino. Nino u qëndroi të gjitha […]

Rezarta Balliu (Vigani) pas vendimit të shkarkimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA

KPA i gjen të drejta konkluzionet e KPK për shkarkimin e gjyqtares Rezarta Balliu

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi më 25 shtator 2023 të lërë në fuqi shkarkimin nga detyra të gjyqtares së Tiranës, Rezarta Balliu, pasi i gjeti të drejta thuajse të gjitha konkluzionet e Komisionit për bilancet negative në krijimin e pasurive, për veprime fiktive e deklarim të rremë. KPK e shpalli shkarkimin nga detyra […]