Gjyqtarja Ariola Kristo e Gjykatës së Korçës.
KPA Lajme

KPA lë në fuqi shkarkimin e gjyqtares Ariola Kristo

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të martën më 2 korrik vendimarrjen për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të gjyqtares së Korçës, Ariola Kristo. Kristo u shkarkua nga detyra më 8 shtator 2021 nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit  për probleme në kriterin e pasurisë. Ndërkohë, ajo u vlerësua pozitivisht për pastërtinë […]

Gjyqtari Flamur Kapllani pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtari Flamur Kapllani përballet me vetingun

Kryetari i Gjykatës së Tiranës, Flamur Kapllani u përball të matën më 2 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për disa bilance negative për pasurinë dhe për disa gjetje të konstatuara në denoncimet nga publiku. Për pastërtinë e figurës, Kapllani mori vlerësim pozitiv. Procesi i vetingut për […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Flamur Kapllani – Gjykata e Tiranës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Flamur Kapllani – Gjykata e Tiranës

Gjyqtari Flamur Kapllani i Gjykatës së Tiranës po përballet të martën më 2 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Etleda Çiftja dhe Lulzim Hamitaj. Flamur Kapllani e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 2000 fillimisht si gjyqtar […]

Gjyqtarja Mirela Mishgjoni pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

ONM rekomandon ankimin e gjyqtares Mirela Mishgjoni

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit, ONM i përcolli të hënën më 1 korrik institucionit të Komisionerëve Publikë, rekomandim lidhur me vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për gjyqtaren e Vlorës, Mirela Mishgjoni, e cila u konfirmua me shumicë votash më 5 prill. Mirela Mishgjoni ka punuar si gjyqtare në vitet 1995-2002, kur ajo u […]

Periand Teta në KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Veting

KPA njihet me bisedimet përfundimtare në çështjen e ish-ndihmësit ligjor, Periand Teta

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të premten më 28 qershor me bisedimet përfundimtare në çështjen me objekt rivlerësimi kalimtar, për ish-këshilltarin ligjor pranë Gjykatës së Lartë, Periand Teta, për të cilin Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi të deklarojë përfundimin e vetingut pa një vendimmarrje përfundimtare. Komsionerja Publike, Irena Nino deklaroi […]

Gjyqtarja Vjollca Spahiu pas vendimit të KPK. Foto | LSA
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë gjyqtaren Vjollca Spahiu

Gjyqtarja e Gjykatës së Tiranës Vjollca Spahiu u konfirmua në detyrë të premten nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pas rivlerësimit në të tri kriteret. Spahiu, që ka shërbyer një pjesë të madhe të karrierës në Kukës dhe u transferua në Tiranë në vitin 2014, iu nënshtrua gjatë një seance dëgjimore një sërë pyetjesh në […]