Kryetarja e KLGJ, Naureda Llagami dhe ai i KLP-së, Alfred Balla gjatë një aktiviteti. Foto: LSA.
Artikull kryesor ! Lajme

Shtesa e pagës, Qeveria miraton 1 miliardshin e parë për gjyqtarët e prokurorët

Kjo shumë është më pak se gjysma e shumës totale të përllogaritur nga ministria e Financave dhe shkon vetëm për 4 institucione të drejtësisë, përkatësish Prokurorinë e Përgjithshme, Këshillin e Lartë Gjyqësor, Këshillin e Lartë të Prokurorisë dhe Prokurorinë e Posaçme, SPAK. “Ky akt normativ ofron percaktimin e nevojshëm në nen për të autorizuar lëvrimin […]

Foto arkive - seancë gjyqësore në KPA.
KPA Lajme

KPA rrëzon ankimin e prokurores së shkarkuar, Belina Zeneli

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të premten vendimin për mospranimin e ankimit të prokurores së Dibrës, Belina Zeneli, e shkarkuar nga detyra prej Këshillit të Lartë të Prokurorisë, KLP më 31 janar 2022 për “mospërmbushje të pajustifikuar dhe të përsëritur të funksioneve gjatë hetimit…”. Vendimi është marrë në mënyrë unanime nga trupa e […]

Përfaqësues të sistemit të drejtësisë gjatë 25-vjetorit të Shkollës së Magjistraturës. Foto: LSA.
Artikull kryesor ! Lajme

Qeveria bën një vesh shurdh ndaj shtesës së pagës për institucionet e drejtësisë

Në mbledhjen online të Komisionit të Ligjeve të martën, përfaqësues të institucioneve të drejtësisë kërkuan nga Kuvendi që të zbatohet vendimi i Gjykatës Kushtetuese për shtesën e pagës së magjistratëve si dhe të parashikohet kompensimi për shtesat e prapambetura në buxhetin e vitit 2024 të qeverisë. Këshilli i Lartë Gjyqësor, Këshilli i Lartë i Prokurorisë, […]

KLP gjatë seancës dëgjimore. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Artikull kryesor ! Lajme

Kolegji fshikullon KLP për vendimarrje “absolutisht të papranueshme”

Kolegji i Posaçëm i Apelimit deklaroi të premten shkarkimin nga detyra të prokurorit Kujtim Luli dhe denoncoi një vendimarrje të Këshillit të Lartë të Prokurorisë në favor të tij si “absolutisht të papranueshme” dhe në kundërshtim me ligjin. Përmes një njoftimi për shtyp, trupa gjykuese e KPA bëri me dije se pasi e kishte marrë […]

Këshilli i Lartë i Prokurorisë gjatë mbledhjes së të hënës. Foto: Edmond Hoxhaj.
Lajme

Prokurori Rifat Kojku heq dorë nga statusi i magjistratit

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, KLP vendosi të hënën më 10 korrik të deklarojë të përfunduar statusin e mabgjistratit për prokurorin e Dibrës, Rifat Kojku, pas kërkesës së këtij të fundit. Anëtarja e Komisionit të Zhvillimit të Karrierës në KLP, Eloida Goxhi kërkoi në fillim të seancës plenare të hënën që të futej në rendin […]

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla duke folur gjatë një seance të komisionit parlamentar per Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe te Drejtat e Njeriut | Foto: LSA
KP Lajme

Mbyllja e vetingut për kreun e KLP-së ankimohet në Kolegj

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të premten më 30 qershor vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për përfundimin e vetingut pa një vendim përfundimtar dhe pa sanksion ndaj kreut aktual të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla. Balla iu nënshtrua procesit të rivlerësimit për shkak të ushtrimit të detyrës si ndihmës ligjor […]