Prokurori Gëzim Copa pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

Konfirmimi i prokurorit Gëzim Çopa ankimohet në Kolegj

Komisionerja Publike, Irena Nino ankimoi të martën më 14 maj vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Durrësit, Gëzim Çopa. Nino ndan qëndrim të ndryshëm nga shumica e trupës së KPK që konfirmoi në detyrë Çopën dhe i kërkon Kolegjit shkarkimin e tij nga detyra për mungesë […]

Prokurori Anton Pali pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Anton Pali përballet me pyetje për pushimin e hetimit për incineratorin e Elbasanit

Prokurori Anton Pali i Prokurorisë së Durrësit u përball të mërkurën më 8 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore u pyet dhe dha shpjegime për disa çështje të hetuara prej tij, mes tyre dhe për një vendim pushimi lidhur me një kallëzim të kryer ndaj kompanisë që po ndërtonte […]

Prokurori Madrid Kullolli në seancën e dytë dëgjimore para KPK. Foto; Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurori Madrid Kullolli jep shpjegime për aspektin profesional pas riçeljes së hetimit

Prokurori i Durrësit, Madrid Kullolli u përball me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK të premten më 12 prill në një seancë të dytë dëgjimore, kur dha shpjegime lidhur me gjetjet e konstatuara bazuar në disa denoncime të publikut kryesisht për çështje profesionale dhe për veprimtarinë e tij si shef seksioni, të mbërritura pas seancës […]

Prokurori Ilir Hoxha pas vendimit të shkarkimit nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK

Prokurori Ilir Hoxha u shkarkua për cënim të besimit të publikut tek drejtësia

Prokurori i Durrësit, Ilir Hoxha u shkarkua më 22 janar, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK arriti në përfundimin se ai ka cënuar besimin e publikut tek sistemi i drejtësisë, megjithëse problemet e konstatuara për secilin kriter rivlerësimi nuk përbënin më vete shkak për shkarkim nga detyra. Sipas KPK, pamundësia e burimeve financiare para […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Madrid Kullolli – Prokuroria e Durrësit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Madrid Kullolli – Prokuroria e Durrësit

Prokurori Madrid Kullolli i Prokurorisë së Juridiksionit të Përgjithshëm Durrës do të përballet të premten më 1 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Lulzim Hamitaj dhe Etleda Çiftja. Madrid Kullolli e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin […]