Prokurori Artur Cara pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK

Prokurori Artur Cara u konfirmua me kontestime në KPK

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK u nda në vlerësimin e prokurorit të Fierit Artur Cara, ku shumica e trupës e përbërë nga kryesuesja Xhensila Pine dhe anëtari Olsi Komiçi çmuan se ai kishte arritur nivel të besueshëm për pasurinë dhe figurën, si dhe nivel kualifikues për profesionalizmin, ndërsa relatorja Firdes Shuli votoi për shkarkimin […]

Prokurori i Fierit Hysen Ajasllari | Foto: Edmond Hoxhaj/BIRN
Analiza KPK

Vendimi i KPK për Hysen Ajasllarin: Deklarim i pamjaftueshëm dhe cënim i besimit

Prokurori Hysen Ajasllari u shkarkua prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, më 3 mars 2023, pasi u vlerësua se ai kishte kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë, si dhe me veprimet për posedimin e një prone, kishte cënuar besimin e publikut tek drejtësia. Ndërkohë, Ajasllari u vlerësua pozitivisht për figurën dhe për profesionalizimin u […]

Prokurorja Suela Beluli pas seancës dëgjimore, Foto:Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK Lajme Veting

KPK me mendime paralele për hetimin administrativ të prokurores Suela Beluli

Prokurorja e Fierit, Suela Beluli u konfirmua në detyrë me vota unanime të trupës së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit që kreu procesin e saj të vetingut, pasi u konkludua se mbështetur në parimin e proporcionalitetit dhe objektivitetit kishte arritur nivel të besueshëm për pasurinë; si dhe se kishte arritur nivel të besueshëm për figurën […]