Prokurorja Françeskina Lekani pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK

Prokurorja Françeskina Lekani u shkarkua për deklarim të pamjaftueshëm dhe cënim të besimit

Prokurorja e Shkodrës, Françeskina Lekani u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK më 6 dhjetor 2023 për probleme në kriterin e pasurisë dhe atë të profesionalizmit. Sipas KPK, subjekti ka kryer deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë dhe se me shkeljet në ushtrimin e detyrës ka cënuar besimin e publikut tek drejtësia. […]

Arben Smaçi dështoi të rrëzonte në KPA deklarimin e rremë për çmimin e një apartamenti
Analiza KPA

Arben Smaçi dështoi të rrëzonte në KPA deklarimin e rremë për çmimin e një apartamenti

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e ka gjetur të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të Prokurorit të Shkodrës, Arben Smaçi më 21 korrik 2021 dhe konkludon se ai ka kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë. Pretendimet e ngritura në shkaqet për aspektin procedural janë gjetur të […]

Prokurorja Françeskina Lekani pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Shkarkohet nga KPK prokurorja Françeskina Lekani

Prokurorja e Shkodrës, Françeskina Lekani u shkarkua të mërkurën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pasi gjatë seancës dëgjimore iu kalua barrë prove kryesisht lidhur me problemet e konstatuara për katër apartamente të blera nga babai si dhe për gjendjen në kushtet e konfliktit të interesit në hetimin dhe vendimmarrjen për një procedim penal në […]

Prokurorja Françeskina Lekani pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurorja Françeskina Lekani përballet me probleme për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurorja e Shkodrës, Françeskina Lekani u përball të hënën më 4 dhjetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti lidhur me problemet e konstatuara për katër apartamente të blera nga babai si dhe për gjendjen në kushtet e konfliktit të intresit në hetimin dhe vendimarrjen për […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Françeskina Lekani– Prokuroria e Shkodrës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Françeskina Lekani– Prokuroria e Shkodrës

Prokurorja Françeskina Lekani e Prokurorisë së Shkodrës po përballet të hënën më 4 dhjetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Lulzim Hamitaj dhe Etleda Çiftja. Françeskina Lekani e nisi karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1994 dhe punon prej më […]