Kolegji i Posaçëm i Apelimit gjatë seancës për gjyqtarit Besnik Hoxha. Foto: Vladimir Karaj.
KPA Lajme

Komisioneri Publik kërkon shkarkimin e gjyqtarit Besnik Hoxha në Kolegj

Komisioneri Publik këmbënguli të mërkurën në shkaqet e ankimit ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Tiranës Besnik Hoxha. Në seancën e parë për shqyrtimin e ankimit në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, Komisioneri Florian Ballhysa kërkoi shkarkimin e Hoxhës, duke arsyetuar se ai nuk arrinte nivel […]

Periand Teta në KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme

Kolegji urdhëron KPK të kryejë vetingun e ish-këshilltarit Periand Teta

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të mërkurën më 17 korrik prishjen e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK ndaj ish-këshilltarit ligjor pranë Gjykatës së Lartë, Periand Teta për përfundimin e rivlerësimit të tij pa vendimarrje përfundimtare dhe urdhëroi që të kryhet vetingu, kërkesë kjo e paraqitur dhe nga vetë subjekti i […]

Seanca ndaj ish-prokurorit Besnik Cengu në KPA
Analiza KPA Veting

KPA i gjeti të drejtë konkluzionet e Komisionit për shkarkimin e gjyqtarit Olsi Xhavella

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të pabazuar në prova dhe në ligj argumentet e paraqitura në ankim prej ish-gjyqtarit të Apelit Korçë, Olsi Xhavella, duke e lënë në fuqi vendimmarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e tij nga detyra për shkak të bilanceve negative të konstatuara në […]

Gjyqtari Laurent Fuçia në KPA
KPA Lajme Veting

KPA njihet me parashtrimet dhe konkluzionet përfundimtare në çështjen e gjyqtarit Laurent Fuçia

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të martën më 9 korrik me parashtrimet dhe konkluzionet përfundimtare në çështjen e gjyqtarit të Vlorës, Laurent Fuçia. Komisioneri Publik, Florian Ballhysa kërkoi shkarkimin e Fuçisë për probleme në kriterin profesional, ndërsa subjekti i kundërshtoi duke kërkuar lënien në fuqi të konfirmimit të tij. Laurent Fuçia u […]