Gjyqtari Flamur Kapllani pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtari Flamur Kapllani përballet me vetingun

Kryetari i Gjykatës së Tiranës, Flamur Kapllani u përball të matën më 2 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për disa bilance negative për pasurinë dhe për disa gjetje të konstatuara në denoncimet nga publiku. Për pastërtinë e figurës, Kapllani mori vlerësim pozitiv. Procesi i vetingut për […]

Gjyqtari Agron Zhukri pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtari Agron Zhukri përballet me bilance negative në vlera të mëdha

Gjyqtari i Tiranës, Agron Zhukri u paraqit të mërkurën më 17 prill në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me tre përfaqësues ligjorë dhe u ballafaqua me gjetjet për balanca negative në vlera të mëdha në një seancë dëgjimore që zgjati rreth 5 orë e gjysmë. Hetimi administrativ për Zhukrin kishte përfunduar vetëm për kriterin e […]

Ndihmësja ligjore e Gjykatës së Lartë, Laureta Nezaj pas seancës. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Këshilltarja ligjore Laureta Nezaj konfirmohet në detyrë

Këshilltarja ligjore pranë Gjykatës së Lartë, Laureta Nezaj u konfirmua në detyrë të mërkurën më 3 prill 2024, pas seancës dëgjimore që zgjati rreth gjysmë ore, kur ajo dha shpjegime të përmbledhura për pak gjetje në kriterin e pasurisë e të profesionalizmit. Nezaj mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Procesi i vetingut dhe vendimarrja […]

Prokurori Dritan Gripshi pas vendimit për shkarkimin nga detyra. Foto| BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Dritan Gripshi shkarkohet nga KPK

Prokurori i Beratit, Dritan Gripshi reagoi duke akuzuar KPK-në se nuk kishte marrë parasysh provat, menjëherë pasi trupa e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit njoftoi vendimin për shkarkimin e tij. “Pra ato barrat e provës s’paskan asnjë vlerë”, tha Gripshi, duke ngritur zërin ndërsa tre anëtarët e KPK po tërhiqeshin nga salla e shpalljes së […]

Prokurori Dritan Gripshi pas seances degjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurori Dritan Gripshi jep shpjegime për problemet e pasurisë dhe profesionalizmit

Prokurori i Beratit, Dritan Gripshi u përball të hënën më 25 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore që zgjati për rreth katër orë dha shpjegime për barrën e provës në kriterin e pasurisë lidhur me mungesën e burimeve dhe dyshimeve për veprime fiktive me qëllim justifikimin e burimeve të […]