Gjyqtari i Apelit Administrativ, Arjan Qafa përballë Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Foto:  Vladimir Karaj.
Analiza KPA Veting

KPA: Arjan Qafa ka mbajtur qëndrime që bien ndesh me vlerat e gjyqtarit

Në mbrojtjen e tij në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit ish-gjyqtari i Gjykatës Administrative të Apelit Arjan Qafa, këmbënguli të rrëzonte gjetjet e Komisionit mbi një dokument të krijuar për të justifikuar 70 mijë euro që bashkëshortja e tij pretendonte se kishte marrë nga i vëllai. Mënyra se si ishin transferuar këto para ishte deklaruar […]

Jurida Bajraktari pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

Komisioneri Publik kërkon në KPA shkarkimin e Jurida Bajraktarit

Komisioneri Publik, Florjan Ballhysa i kërkoi Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që të vendosë shkarkimin nga detyre të Ndihmëse ligjore në Gjykatën Administrative të Apelit, pasi sipas tij në një vlerësim tërësor të çështjes siubjekti ka cënuar besimin e publikut te drejtësia. “Në vlerësimin tërësor të procedurave, të lidhura në rastin konkret me kontrollin e […]

Jurida Bajraktari pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Jurida Bajraktari kalon vetingut pas trajnimit në Shkollën e Magjistraturës

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën më 25 shtator vendimin për konfirmimin në detyrë të ndihmëses ligjore prane Gjykatës Administrative të Apelit, Jurida Bajraktari, pas përfundimit me sukses të trajnimit të detyrueshëm në Shkollën e Magjistraturës si pasojë e mungesave profesionale. Më 20 korrik 2022, pas përfudimit të procesit të rivlerësimit kalimtar, […]

????????????????????????????????????
Analiza KPA

KPA me tre mendime për ish-gjyqtaren Fjoralba Prifti

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi në mënyrë unanime të lërë në fuqi vendimin e Komisionit për shkarkimin nga detyra të ish-gjyqtares së Apelit Administrativ, Fjoralba Prifti, megjithëse i rrëzoi si të pabazuara dy prej konkluzioneve të arritura në shkallën e pare të vetingut. Ndërkohë, dy prej anëtareve të trupit gjykues të Kolegjit kanë […]

Gjyqtari i Apelit Administrativ, Arjan Qafa përballë Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Foto:  Vladimir Karaj.
KPA Lajme

Kolegji lë në fuqi shkarkimin nga detyra të Arjan Qafës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të mërkurën me 26 prill vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të ish-gjyqtarit të Gjykatës Administrative të Apelit, Arjan Qafa. Vendimi u morn ë mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Ina Rama, me relatore Albana Shtylla dhe anëtarë Mimoza Tasi, Rezarta […]

Gjyqtarja e Gjykatës Administrative të Apelit, Bernina Kondi pas shpalljes së vendimit të shkarkimit nga KPK. Foto: Gent Shkullaku/ LSA
Analiza KPA Lajme Veting

Kolegji rrëzon “cënimin e besimit” për Bernina Kondin, por lë në fuqi shkarkimin

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka vlerësuar të drejta një pjesë të shkaqeve të ankimit të ish-gjyqtares së Gjykatës Administrative të Apelit, Bernina Kondi, por balancat negative të konstatuara në shumën totale rreth 1.7 milionë lekë si dhe pasaktësitë në deklarime janë vlerësuar të mjaftueshme për lënien në fuqi të shkarkimit të saj. […]