Bashkëshortët Zegjine dhe Theodhori Sollaku para fillimit të seancës në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Foto: LSA
KPA Lajme

KPA lë në fuqi shkarkimin e gjyqtares Zegjine Sollaku

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të mërkurën vendimin për lëninen në fuqi të shkarkimit nga detyra të gjyqtares së Apelit të Tiranës, Zegjine Sollaku. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit, i kryesuar nga Sokol Çomo, me relatore Ina Rama dhe anetare Albana Shtylla, Natasha Mulaj e Reztarta Schuetz, […]

Gjyqtari i Apelit Tiranë, Shkëlqim Mustafa pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA

Argumentet e KPA për shkarkimin e Shkëlqim Mustafës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA, vendosi më 4 prill 2023 që të linte në fuqi shkarkimin nga detyra të gjyqtarit të Apelit, Shkëlqim Mustafa për deklarim të pamjaftueshëm në kriterin e pasurisë. Ndërsa anëtarja Natasha Mulaj në pakicë vlerësoi se Mustafa duhej të qëndronte në detyrë. Sipas vendimit të arsyetuar, Kolegji mori në shqyrtim […]

Gjyqtarja Elona Toro pas seancës në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA

Argumentet e KPA për lënien në fuqi të konfirmimit të Elona Toros

Gjyqtarja e Apeli Tiranë, Elona Toro u konfirmua në detyrë më 17 qershor 2020 pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi se pasaktësitë në deklarimin e pasurive dhe balanca negative e fondeve në vlerë relativisht të vogël, bazuar në parimin e proporcionalitetit nuk ishin të mjafueshme që të sillnin penalizim. KPK konstatoi se në […]

Gjyqtari i Apelit të Tiranës, Andi Civici dhe avokatja Irena Reso para KPK-së.
Analiza KPA Veting

KPA i gjeti të drejta konkluzionet e Komisionit për shkarkimin e Andi Civicit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të pabazuara shkaqet e ngitura nga ish-gjyqtari i Apelit të Tiranës, Andi Civici ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e tij nga detyra. Në vendimin e arsyetuar të Kolegjit paastrohen arsyetimet për rrëzimin e shkaqeve me natyrë procedurale dhe atyre të […]

Gjyqtarja Irena Brahimi pas seancës në KPA. Foto: Vladimir Karaj.
KPA Lajme

KPA mori prova të reja në çështjen ndaj gjyqtares së Apelit, Irena Brahimi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të enjten, 6 korrik, parashtrimet të reja të palëve në çështjen ndaj gjyqtares së Apelit të Përgjithshëm, Irena Brahimi, konfirmimi i të cilës në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit në korrik 2020 është ankimuar nga Komisioneri Publik, Florian Ballhysa. Fillimisht Komisioneri Publik Florian Ballhysa tha se pasi […]