Gjyqtarja Blerta Marku dhe avokatja Irena Reso, gjatë seancës në KPK. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
Analiza KPK Veting

KPK: Gjyqtarja Blerta Marku fshehu një apartament në emër të nënës

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 26 shtator 2022 të shkarkojë nga detyra gjyqtaren e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Gjirokastër, Blerta Marku (Çibuku) pasi konkludoi se ajo kishte fshehur një apartament në emër të nënës, se kishte mungesë të burimeve të ligjshme në vlera të konsiderueshme për të justifikuar pasuritë dhe shpenzimet, si […]

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit gjatë shpalljes së vendimit për gjyqtaren Blerta Marku. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Gjyqtarja Blerta Marku shkarkohet nga detyra

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën më 26 shtator vendimin për shkarkimin nga detyra të gjyqtares së Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Gjirokastër, Blerta Marku. Subjekti i rivlerësimit nuk ishte e pranishme gjatë shpalljes së vendimit, kur mori pjesë vetëm përfaqësuesja e saj ligjore, avokatja Irena Reso. Gjatë seancës dëgjimore më 22 shtator, […]

Gjyqtarja Blerta Marku dhe avokatja Irena Reso, gjatë seancës në KPK. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Veting

Gjyqtarja Blerta Marku përballet në KPK me probleme në kriterin e pasurisë

Gjyqtarja e Gjirokastrës, Blerta Marku u përball të enjten më 22 shtator me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, me barrë e prove për pasurinë, kriterin e vetëm për të cilin është përmbyllur hetimi paraprak administrativ. Marku dhe përfaqësuesja e saj ligjore, avokatja Irena Reso, i kundërshtuan gjetjet e KPK dhe balancat negative për pasuritë […]

Guximtar Boçi pas vendimit të shkarkimit nga KPK. Foto: BIRN.
Analiza KPK Veting

Guximtar Boçi u shkarkua për fshehjen e pasurisë dhe cenim të besimit

Gjyqtari i Gjirokastrës, Guximtar Boçi u shkarkua nga detyra më 10 maj 2022, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konkludoi se kishte kryer deklarim të pamjaftueshëm dhe fshehje të pasurisë, si dhe kishte cenuar besimin e publikut në transaksionet e disa pronave. Audio-regjistrimi i publikuar në emisionin “Stop” në vitin 2016, sipas të cilit Boçi […]

KPK shkarkon gjyqtarin Guximtar Boçi
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon gjyqtarin Guximtar Boçi

Gjyqtari Guximtar Boçi, i pezulluar prej vitit 2016 pas publikimit të një audio-skandali, u shkarkua të martën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK. Procesi i tij i vetingut u krye nga trupa e kryesuar nga Brunilda Bekteshi, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Suela Zhegun. Në cilësinë e vëzhguesit ndërkombëtar ishte i pranishëm Tonci […]