Gjyqtarja Mariana Shegani në KPK | Foto : B. Likmeta
KPA Lajme Veting

KPA rikthen në detyrë gjyqtaren Mariana Shegani (Dedi)

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të martën më 30 janar të rikthejë në detyrë gjyqtaren e Tiranës, Mariana Shegani(Dedi), e shkarkuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK më 23 shkurt 2021 për probleme në kriterin e pasurisë. Shegani mori vlerësim pozitiv për figurën dhe profesionalizmin në shkallën e parë të vetingut. Vendimi […]

Prokurorja Mariola Mërtiri pas seancës në KPK. Foto:BIRN
KPA Lajme Veting

KPA shkarkon prokuroren Mariola Mërtiri

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të hënën vendimin për shkarkimin e prokurores Mariola Mërtiri duke vënë në dukje probleme në të tre kriteret, që sipas trupës gjykuese çonin në përfundimin se ajo nuk ishte e përshtatshme për të vijuar detyrën. Trupa e kryesuar nga Ina Rama, me anëtar Rezarta Schuetz, Sokol Çomo, Albana Shtylla […]

Gjyqtarja Arjana Caco dhe bashkëshorti, Artur Gumbardhi duke dalë nga KPK | Foto Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e gjyqtares Arjana Gumbardhi (Caco)

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të mërkurën më 24 janar vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të gjyqtares së Tiranës, Arjana Gumbardhi (Caco). Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupi gjykues i KPA, i kryesuar nga Ina Rama, me relatore Mimoza Tasin dhe anëtarë Albana Shtylla, Rezarta Schuetz dhe […]

Prokurorja Mariola Mërtiri (majtas) dhe përfaqësuesja ligjore, Romina Zano pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

Kolegji dëgjon konkluzionet përfundimtare në çështjen ndaj prokurores Mariola Mërtiri

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të martën konkluzionet përfundimtare në çështjen ndaj prokurores së Tiranës Mariola Mërtiri, gjatë të cilave Komisionerja Publike Irena Nino dhe subjekti u qëndruan parashtrimeve. Komisionerja kërkoi shkarkimin e Mërtirit duke paraqitur një sërë argumentesh në të tre kriteret e rivlerësimit, përfshi lidhjen e prokurores dhe bashkëshortit të saj me […]

Prokurori Ylli Bashaj pas një seance në KPK. Foto: LSA.
KPA Lajme Veting

Komisioneri Publik mbështet opinionin e ONM ndaj prokurorit Ylli Bashaj

Komisionerja Publike Irena Nino tha të premten në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit se mbështeste opinionin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, në çështjen ndaj prokurorit Ylli Bashaj. Në një qëndrim të detajuar Nino theksoi se “Në vlerësimin e vëzhguesit ndërkombëtar, Komisioneri Publik ka paraqitur ankimin kundër vendimit të Komisionit, bazuar në Rekomandimin e ONM-së dhe […]

Prokurori Julian Çafka pas seancës në KPA. Foto: Vladimir Karaj.
KPA Lajme

KPA çel shqyrtimin për profesionalizmin e prokurorit Julian Çafka

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të enjten çelje të hetimeve ndaj prokurorit të Gjirokastrës, Julian Çafka dhe njoftoi se do të administronte dosjet penale për të cilat ai është denoncuar. Po ashtu, trupa e Kolegjit e kryesuar nga Ina Rama, me relatore Natasha Mulaj dhe anëtare Rezarta Schuetz, Albana Shtylla dhe Sokol Çomo, njoftoi […]