Prokurorja Flora Çela pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK Veting

Mangësitë në aftësinë për hetuar sollën pezullimin njëvjeçar të prokurores Flora Çela

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 17 tetor 2023 të pezullojë nga detyra për një vit prokuroren e Vlorës, Flora Çela dhe e riktheu atë për një trajnim në Shkollën e Magjistraturës. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Brunilda Bekteshin dhe anëtare […]

Salla e seancave dëgjimore të KPK në Pallati e Kongreseve. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Bledar Mustafaraj u dorëhoq pasi u njoh me rezultatet e vetingut

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli në 7 nëntor vendimin për ndërprerjen e vetingut ndaj prokurorit të Elbasanit, Bledar Mustafaraj, pas dorëheqjes së tij nga detyra. Po ashtu, Mustafarajt i ndaluar emërimi i tij për 15 vjet në disa funksione në sistemin e drejtësisë. Në vendimin e arsyetuar të KPK sqarohet se Mustafaraj është […]

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla duke folur gjatë një seance të komisionit parlamentar per Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe te Drejtat e Njeriut | Foto: LSA
Analiza Artikull kryesor ! KPK Veting

Si e ‘shpëtoi’ KPK kreun e KLP-së nga vetingu

Kreu i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla ishte sipas legjislacionit në fuqi subjekt i vetingut për shkak të punës së tij si ndihmës ligjor në Gjykatën e Lartë deri në 31 korrik 2017 dhe duhej t’i nënshtrohej procesit të rivlerësimit. Por pasi një sërë veprimesh, përfshi tëheqja nga një padi që Balla kishte […]

Seanca ndaj ish-prokurorit Besnik Cengu në KPA
KPA Lajme Veting

“O jetën, o punën”, KPA shqyrton pensionin e parakohshëm të ish-prokurorit të Tiranës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, i udhëhequr nga gjyqtarja Albana Shtylla, mbajti të hënën në mëngjes seancën dëgjimore publike me ish-prokurorin e Tiranës, Besni Cengu. Procesi i vetingut kundër Cengut u ndërpre pa vendimin në mars 2023 nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, pas daljes në pension të parakohshëm të subjektit të rivlerësimit dhe […]

Ilustrim nga Jurgena Tahiri/ BIRN.
Investigime Korrupsioni Në Fokus

Kriza e magjistratëve rrezikon rimëkëmbjen e drejtësisë në Shqipëri

Gjatë pesë viteve të shpenzuara në një konflikt gjyqësor, Hakil Troci nuk ka mundur të shkelë më shumë se njëherë brenda sallës së gjyqit. Në mesin e korrikut, i moshuari me origjinë nga Dibra, banor prej fillimit të viteve ’90 në kryeqytet, po konsumonte një tjetër akt zvarritjeje në Gjykatën Civile të Tiranës. Troci i […]