Seacë dëgjimore në KPA - foto arkive | BIRN/Nensi Bogdani
Analiza KPA

KPA rrudhi bilancin negativ për prokurorin Kolë Hysenaj, por la në fuqi shkarkimin

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e gjeti të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPA për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Tiranës, Kolë Hysenaj, por duke e reduktuar ndjeshëm bilancin negativ në konstatuar në shkallën e parë për pasurinë. KPK evidentoi probleme në të tre kriteret e rivlerësmit për Hysenajn gjatë […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Petrit Vukaj – Prokuroria e Fierit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Petrit Vukaj – Prokuroria e Fierit

Prokurori Petrit Vukaj i Prokurorisë së Fierit po përballet të hënën më 10 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Lulzim Hamitaj, Brunilda Bekteshi dhe Etleda Çiftja. Petrit Vukaj e nisi karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 2003 si prokuror pranë Prokurorisë […]

Prokurori Dritan Gina gjatë seancës dëgjimore në KPK.
Analiza KPA

KPA e gjeti të drejtë shkarkimin e Dritan Ginës për cënim të besimit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të drejta konkluzionet e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin e prokurorit të Tiranës, Dritan Gina për cënim të besimit të publikut me sjelljen e tij gjatë procesit të vetingut dhe për deklarim të pamjaftueshëm në kriterin e pasurisë. Trupi gjykues i KPA i kryesuar […]

Prokurorja Rita Gjati (majtas)  dhe avokatja Evrikli Kolovani duke dalë nga KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e prokurores Rita Gjati

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të mërkurën më 5 qershor vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të prokurores së Kukësit, Rita Gjati. Megjithëse disa prej konkluzioneve të Komisionit nuk janë konstatuar të pabazuara, Kolegji konkludoi se Gjati rezulton të ketë kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë dhe figurës. Ndërkohë, problemet […]

Prokurori Erjon Shqarri pas shpalljes së vendimit. Foto: Vladimir Karaj.
KP Lajme

Vendimi i KPK për prokurorin Erjon Shqarri ankimohet në Kolegj

Institucioni i Komisionerëve Publikë njoftoi të enjten më 23 maj ushtrimin e ankimit ndaj vendimarrjes së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Vlorës, Erjon Shqarri. Duke u bazuar në rekomandimin e vëzhguesve të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM, që arsyetuan se Shqari nuk arrinte të kuptonte veçoritë e […]

Prokurori Milan Laskaj pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK

Shkarkimi i prokurorit Milan Laskaj për probleme të pasurisë dhe besimit te drejtësia

Prokurori i Tiranës, Milan Laskaj, u shkarkua nga detyra më 27 mars prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, pasi u konkludua se ai ka kryer fshehje të pasurisë, se ka munesë të burimeve financiare për të justifikuar krijimin e tyre, si dhe se ka kryer deklarim të pasaktë e të pa mjaftueshëm në këtë […]