Pranvera Stafa Selita
Analiza

KPK e shkarkoi prokuroren Pranvera Stafa Selita për cenim të besimit

Prokurorja e Elbasanit, Pranvera Stafa Selita u shkarkua nga detyra më 8 mars 2024, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi se në vlerësimin tërësor, duke konsideruar së bashku problemet e pasurisë dhe mangësitë profesionale e denoncimet nga publiku, ka cenuar me sjelljen e saj besimin e publikut tek sistemi i drejtësisë. Ndërkohë, ajo […]

Besnik Shehu (në qendër) pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK

KPK: Besnik Shehu kreu deklarim të pasaktë dhe të pamjaftueshëm për pasurinë

Gjyqtari i Korçës, Besnik Shehu u shkarkua nga detyra më 6 prill 2023 për deklarim të pasaktë dhe të pamjaftueshëm për pasurinë, si dhe rezultoi me bilanc negativ në vlerë të lartë. Trupa e KPK e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Valbona Sanxhaktarin dhe anëtare Genta Tafa Bungo, e përmbylli hetimin administrativ vetëm në […]