KPK duke njoftuar vendimin për prokurorin Përparim Vukaj. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK shkarkoi prokurorin Përparim Vukaj

Prokurori Përparim Vukaj i Prokurorisë së Lezhës u shkarkua të hënën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, pasi gjatë hetimit administrativ dhe seancës dëgjimore u ngritën dyshime se ai kishte fshehur pasurinë në emër të familjarëve. Prokurori Vukaj nuk ishte i panishëm në seancën e shpalljes së vendimit, por u mbrojt nga përfaqësuesi i […]

Përfaqësuesi ligjor i prokurorit Përparim Vukaj në seancë dëgjimore me KPK-në. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurori Përparim Vukaj gjendet me probleme në kriterin e pasurisë

Prokurori Përparim Vukaj i Prokurorisë së Lezhës u përball të premten më 7 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për burimet e pasurisë, kriteri i vetëm për të cilin ishte përfunduar hetimi administrativ paraprak. Prokurori Vukaj nuk ishte i panishëm në seancë, por u mbrojt nga përfaqësuesi […]

Gjyqtarja Engjëllushe Tahiri pas seancës dëgjimore. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmoi në detyrë gjyqtaren Ëngjëllushe Tahiri

Gjyqtarja Ëngjëllushe Tahiri, e cila punon si ndihmësmagjistrate në Njësinë e Shërbimit Ligjor në Gjykatë të Lartë, u konfirmua në detyrë të hënën nga Komisioni i Pavarur të Kualifikimit, KPK. Tahiri pati një seancë të lehtë dëgjimore. Tahiri mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës, pasurinë dhe profesionalizmin. Procesi i vetingut për gjyqtaren Ëngjëllushe Tahiri […]

Gjyqtarja Engjëllushe Tahiri pas seancës dëgjimore. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK dëgjon gjyqtaren Ëngjëllushe Tahiri

Gjyqtarja Ëngjëllushe Tahiri, e cila punon si ndihmësmagjistrate në Njësinë e Shërbimit Ligjor në Gjykatë të Lartë, u përball të premten me 16 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për një balancë negative në shumën 200 mijë lekë të konstatuar në një vit, si dhe për disa […]