Prokuroru Petrit Vukaj dhe avokatja Romina Zano pas seancës dëgjimore | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Prokurori Petrit Vukaj jep shpjegime për barrat e provës në të tre kriteret

Prokurori Petrit Vukaj i Prokurorisë së Fierit u përball të hënën më 10 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për barrat e provës që i ishin kaluar në të tre kriteret e rivlerësimit, atë të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe profesionalizmit. Procesi i vetingut për prokurorin Vukaj […]

Gjyqtarja Mirela Mishgjoni pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtarja Mirela Mishgjoni jep shpjegime për bilancet negative përpara detyrës

Gjyqtarja e Vlorës, Mirela Mishgjoni u përball të mërkurën më 3 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për bilancet negative në vlera të mëdha të konstatuara gjatë periudhës para fillimit të detyrës, si dhe për gjetjet në disa çështje të denoncuara nga publiku. Për pastërtinë e figurës, […]

Prokurori Platin Aliçka pas vendimit të KPK. Foto| BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Platin Aliçka konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 3 prill vendimin për konfirmimin ne detyrë të prokurorit të Tiranës,  Platin Aliçka. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Etleda Çiftja, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtar Roland Ilian. Gjatë seancës dëgjimore më 2 prill nuk u evidentuan […]

Prokurori Platin Aliçka pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurori Platin Aliçka përballet pa probleme me vetingun

Prokurori Platin Aliçka i Prokurorisë së Tiranës u përball të martën më 2 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dhe shpjegime për disa gjetje në kriterin e pasurisë dhe për profesionalizmin. Ai u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e figurës. Procesi administrativ për prokurorin Aliçka po kryhet nga trupa e […]

Gjyqtari Gentian Hamiti pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtari Gentian Hamiti jep shpjegime për pasurinë në veting

Gjyqtari i Gjykatës Administrative të Tiranës, Gentian Hamiti u përball të mërkurën më 13 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për konstatimet në të tre kriteret, atë të pasurisë, figurës dhe profesionalizmit. Hetimi administrativ për gjyqtarin Hamiti po kryhet nga trupa e KPK e kryesuar nga Olsi […]

Gjyqtarja Herila Çela (në mes) pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtarja Herila Çela jep shpjegime për problemet e pasurisë dhe profesionalizmit

Gjyqtarja e Vlorës, Herila Çela u përball të enjten më 19 tetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore që zgjati rreth tre orë dha shpjegime për problemet e konstatuara në kriterin pasuror dhe profesionalizmin, duke këmbëngulur se kishte provuar të kundërtën e barrës së provës. Ndërkohë, gjyqtarja Çela mori vlerësim […]