Avokati Julian Mërtiri dhe prokurori Erion Pano pas seancës në KPA| Foto:BIRN
KPA Lajme

Kolegji largon prokurorin Erion Pano për problemet në kriterin e pasurisë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të hënën më 15 prill vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Tiranës, Erion Pano, duke e rrëzuar si të papbazuar vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin e këtij subjekti rivlerësimi. Pano u konfirmua në detyrë nga Komisioni më 24 nëntor 2022, pasi […]

Avokati Julian Mërtiri dhe prokurori Erion Pano pas seancës në KPA| Foto:BIRN
KPA Lajme Veting

Komisioneri Publik i qëndron kërkesës për shkarkimin e prokurorit Erion Pano

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të enjten bisedimet përfundimtare në çështjen që i përket ankimit të Komisionerit Publik ndaj prokurorit Erion Pano. Gjatë seancës së shkurtër Komisionerja Publike Irena Nino, vuri në dukje se i qëndronte ankimit të bërë më herët dhe kërkoi nga KPA të ndryshonte vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit […]

Prokuori Erion Pano, pas vendimit të KPK. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Veting

Prokurori Erion Pano konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 24 nëntor vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit Erion Pano, aktualisht këshilltar ligjor pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Firdes Shuli, me relatore Suela Zhegun dhe anëtare Brunilda Bekteshin. Gjatë seancës […]