Ndihmës ligjor, Klement Kajana | Foto: BIRN
KPK Lajme

Pas vlerësimit pozitiv, KPK konfirmon në detyrë ndihmësin ligjor Klement Kajana

Ndihmësi ligjor pranë Gjykatës Administrative të Apelit Tiranë, Klement Kajana u përball të premten më 17 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur pak kohë pas një seance të shkurtër gjatë së cilës nuk u evidentuan probleme në asnjë prej kritereve të rivlerësimit, u konfirmua në detyrë. Procesi i vetingut për Kajanën u […]

Gjyqtari Bezart Kaçkini pas seancës dëgjimore. Foto: LSA.
KPK Lajme

Gjyqtari Bezart Kaçkini jep shpjegime për një hua për blerjen e apartamentit

Gjyqtari i Gjykatës Administrative të Tiranës, Bezart Kaçkini u përball të premten më 8 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti për burimet e një huaje të marrë për pagesën e çmimit të apartamentit që zotëron. Ai mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës dhe […]

Seanca e prkurorit Ylli Bashaj në KPA | Foto: Vladimir Karaj
KPA Lajme

KPA urdhëron Komisioneren Publike të mbaj qëndrim mbi gjetjen e ONM-së

Kolegji i Posaçëm i Apelimit (KPA) mori vendim të ndërmjetëm për të urdhëruar Komisioneren Publike që të dalë me qëndrim sa i përket një gjetje të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM) në çështjen ndaj prokurorit Ylli Bashaj. Gjetja e ONM u paraqit në seancën e mëparshme dhe që siç u përmblodh nga palët të hënën, […]

Prokurori Ritvan Suka pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurori Ritvan Suka jep shpjegime për bilancet negative të pasurisë

Prokurori i Tiranës, Ritvan Suka u përball të martën më 5 dhjetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti për bilancet negative në blerjen e dy apartamenteve, pasuri për të cilat tha se njërën e kishte blerë për llogari të babait, pasi ky i fundit punonte […]

Prokurorja Rovena Zoto (Bozo) pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurorja Rovena Zoto jep shpjegime për të ardhurat e bashkëshortit në emigracion

Prokurorja e Tiranës, Rovena Zoto u përball të premten më 17 nëntor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti lidhur një bilanc negativ të konstatuar për shkak të moskonsiderimit të të ardhurave të bashkëshortit nga emigracioni të krijuara para martesës dhe fillimit të detyrës, si dhe […]