Avokati Julian Mërtiri dhe prokurori Erion Pano pas seancës në KPA| Foto:BIRN
KPA Lajme Veting

Komisioneri Publik i qëndron kërkesës për shkarkimin e prokurorit Erion Pano

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të enjten bisedimet përfundimtare në çështjen që i përket ankimit të Komisionerit Publik ndaj prokurorit Erion Pano. Gjatë seancës së shkurtër Komisionerja Publike Irena Nino, vuri në dukje se i qëndronte ankimit të bërë më herët dhe kërkoi nga KPA të ndryshonte vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit […]

Avokati Julian Mërtiri dhe prokurori Erion Pano pas seancës në KPA| Foto:BIRN
KPA Lajme Veting

KPA dëgjon parashtrimet në çështjen ndaj prokurorit Erion Pano

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të enjten parashtrimet e palëve në procesin e rivlerësimit të prokurorit Erion Pano. Komisionerja Publike Irena Nino, që ka ankimuar vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin e Panos në detyrë, i kërkoi KPA që ta ndryshojë këtë vendim duke arsyetuar se Pano “nuk arrin nivel të […]

Prokurori Naim Tota pas seancës në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA njihet me konkluzionet në çështjen e prokurorit Naim Tota

Komisionerja Publike, Irena Nino dhe prokurori i Tiranës, Naim Tota u qëndruan parashtrimeve dhe kërkimeve të tyre edhe gjatë konkluzioneve përfundimtare të enjten më 7 dhjetor. Nino kërkoi shkarkimin e Totës për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë dhe probleme në aspektin profesional, ndërsa subjekti i rivlerësimit e kundërshtoi duke i cilësuar konstatimet të pargumentuara dhe […]

Prokurori Naim Tota dhe avokati i tij, Julian Mërtiri në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA njihet me pretendimet në çështjen e prokurorit Naim Tota

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të enjten më 30 nëntor me parashtrimet në çështjen për prokurorin e Tiranës, Naim Tota dhe pasi pranoi tre akte të dorëzuara nga ky i fundit, mbylli hetimin gjyqësor dhe ftoi palët të paraqesin konkluzionet përfundimtare pas një jave. Komisionerja Publike, Irena Nino parashtroi shkaqet e ankimit […]

Gjyqtari Arbër Çela në KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme

KPA çel hetimin gjyqësor për gjyqtarin Arbër Çela

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi të mërkurën më 4 tetor që të administrojë provat e paraqitura nga gjyqtari i Shkodrës, Arbër Çela në funksion të shqyrtimit të ankimit që Komisionerja Publike, Irena Nino, ka kryer ndaj konfirmimit të tij, si dhe të çelë hetimin gjyqësor. Nino parashtroi të mërkurën qëndrimin e saj për aktet […]

Gjyqtari Arbër Çela në KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Veting

Kolegji njihet me parashtrimet në çështjen e gjyqtarit Arbër Çela

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të enjten më 28 shtator me parashtrimet e Komisioneres Publike, Irena Nino për ankimin e ngritur ndaj konfirmimit në detyrë të gjyqtarit të Shkodrës, Arbër Çela, si dhe me pretendimet e këtij të fundit. Nino u qëndroi shkaqeve të ankimit duke konstatuar pobleme në kriterin e pasurisë […]