Gjyqtari Pëllumb Zaimi (djathtas)pas seancës dëgjimore në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA çel hetimin gjyqësor të çështjes së gjyqtarit Pëllumb Zaimi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të enjten me parashtrimet e çështjes së gjyqtarit të Beratit, Pëllumb Zaimi dhe vendosi çeljen e hetimit gjyqësor, duke administruar si prova pjesën më të madhe të akteve të dorëzuara nga ky subjekt rivlerësimi. Komisioneri Publik, Florian Ballhysa u qëndroi shkaqeve të ankimit të ngritura për etikën, […]

Kolegji i Posaçëm i Apelimit gjatë një seance.
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e prokurorit Arben Allajbeu

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të martën lënien në fuqi të vendimmarrjes së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Tiranës, Arben Allajbeu. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Ina Rama, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtarë Albana Shtylla, […]

Gjykata e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar. Foto: Xhemali Moku
Lajme

Gjykata rrëzon kërkesën e Ardian Hajdarit për një analizë të re financiare

Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar rrëzoi të hënën më 13 nëntor një kërkesë të anëtarit të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, KPA, Ardian Hajdari për riekspertim të provave të administruara në procesin penal në ngarkim të tij për fshehje të të ardhurave në kohën kur ushtronte profesionin […]

Përfaqësues të sistemit të drejtësisë gjatë 25-vjetorit të Shkollës së Magjistraturës. Foto: LSA.
Artikull kryesor ! Lajme

Qeveria bën një vesh shurdh ndaj shtesës së pagës për institucionet e drejtësisë

Në mbledhjen online të Komisionit të Ligjeve të martën, përfaqësues të institucioneve të drejtësisë kërkuan nga Kuvendi që të zbatohet vendimi i Gjykatës Kushtetuese për shtesën e pagës së magjistratëve si dhe të parashikohet kompensimi për shtesat e prapambetura në buxhetin e vitit 2024 të qeverisë. Këshilli i Lartë Gjyqësor, Këshilli i Lartë i Prokurorisë, […]