Prokurorja Irena Çunoti Qeleshi pas seances degjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurorja Irena Çunoti jep shpjegime për burimet e pasurisë

Prokurorja e Korçës, Irena Çunoti Qeleshi u përball të mërkurën më 17 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për bilancet negative të konstatuara në kriterin e pasurisë si dhe për gjetjet në aspektin profesional. Ajo u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e figurës dhe në fund të parashtrimeve […]

Kryetari i KPK-së, Roland Ilia dhe ish-kryetarja Pamela Qirko gjatë dorëzimit të detyrës. Foto kortezi nga KPK.
Artikull kryesor ! Lajme

Gjykata e Lartë lë në fuqi vendimin për publikimin e sponsorit privat të KPK

Gjykata e Lartë vendosi të mërkurën që të lërë në fuqi një vendim të Gjykatës Administrative të Apelit, që e detyron Komisionin e Pavarur të Kualifikimit që të publikojë emrin e sponsorit privat që financoi një aktivitet të komisionerëve të vetingut në resortin luksoz “Marina Bay” në Vlorë. Vendimi u mor nga trupa e Kolegjit […]

Prokurori Neritan Hoxha dhe avokatja e tij pas seances degjimore.
KPK Lajme

Prokurori Neritan Hoxha jep shpjegime për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurori i Elbasanit, Neritan Hoxha u përball të martën më 16 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore që zgjati për pesë orë dha shpjegime për problemet në kriterin e pasurisë, që kishin të bënin me deklarime të pasakta e të rreme, dyshime për fshehje të transaksioneve të pasurive, si […]

Besmir Rrapaj në KPK
KPK Lajme Veting

Këshilltari ligjor Besmir Rrapaj konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 10 korrik vendimin për konfirmimin në detyrë të këshilltarit ligjor pranë Gjykatës së Lartë, Besmir Rrapaj. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Firdes Shuli, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Etleda Çiftjan. Gjatë seancës dëgjimore të martën më […]

Gjyqtari Laurent Fuçia në KPA
KPA Lajme Veting

KPA njihet me parashtrimet dhe konkluzionet përfundimtare në çështjen e gjyqtarit Laurent Fuçia

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të martën më 9 korrik me parashtrimet dhe konkluzionet përfundimtare në çështjen e gjyqtarit të Vlorës, Laurent Fuçia. Komisioneri Publik, Florian Ballhysa kërkoi shkarkimin e Fuçisë për probleme në kriterin profesional, ndërsa subjekti i kundërshtoi duke kërkuar lënien në fuqi të konfirmimit të tij. Laurent Fuçia u […]