Irena Qeleshi në KPK
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë prokuroren Irena Çunoti Qeleshi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 18 korrik vendimin për konfirmimin në detyrë të prokuores së Korçës, Irena Çunoti Qeleshi. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Genta Tafa Bungo, me relatore Etleda Çiftja dhe anëtar Roland Ilia. Gjatë seancës dëgjimore të mërkurën, Qeleshi dha […]

Seanca ndaj ish-prokurorit Besnik Cengu në KPA
Analiza KPA Veting

KPA i gjeti të drejtë konkluzionet e Komisionit për shkarkimin e gjyqtarit Olsi Xhavella

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të pabazuar në prova dhe në ligj argumentet e paraqitura në ankim prej ish-gjyqtarit të Apelit Korçë, Olsi Xhavella, duke e lënë në fuqi vendimmarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e tij nga detyra për shkak të bilanceve negative të konstatuara në […]

Besmir Rrapaj në KPK
KPK Lajme Veting

Këshilltari ligjor Besmir Rrapaj konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 10 korrik vendimin për konfirmimin në detyrë të këshilltarit ligjor pranë Gjykatës së Lartë, Besmir Rrapaj. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Firdes Shuli, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Etleda Çiftjan. Gjatë seancës dëgjimore të martën më […]

Prokurorja Rajmonda Berisha në KPK | Foto: BIRN
KPK Lajme Veting

KPK largon nga detyra prokuroren Rajmonda Berisha

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 3 korrik vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurores së Elbasanit, Rajmonda Berisha. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Xhensila Pine, me relatore Alma Faskajn dhe anëtare Pamela Qirkon. Gjatë seancës dëgjimore të hënën më 1 korrik, prokurorja […]

Aurel Zarka, prokuror | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë prokurorin Aurel Zarka

Drejtuesi i Prokurorisë së Vlorës, Aurel Zarka u konfirmua në detyrë të premten më 28 qershor nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK. Zarka pati një seancë të shkurtër dëgjimore një ditë më herët,  gjatë së cilës dha shpjegime të përmbledhura për dy gjetje në kriterin e pasurisë. Për pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin Zarka […]

Gjyqtarja Vjollca Spahiu pas vendimit të KPK. Foto | LSA
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë gjyqtaren Vjollca Spahiu

Gjyqtarja e Gjykatës së Tiranës Vjollca Spahiu u konfirmua në detyrë të premten nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pas rivlerësimit në të tri kriteret. Spahiu, që ka shërbyer një pjesë të madhe të karrierës në Kukës dhe u transferua në Tiranë në vitin 2014, iu nënshtrua gjatë një seance dëgjimore një sërë pyetjesh në […]