Seacë dëgjimore në KPA - foto arkive | BIRN/Nensi Bogdani
Analiza KPA

KPA rrudhi bilancin negativ për prokurorin Kolë Hysenaj, por la në fuqi shkarkimin

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e gjeti të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPA për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Tiranës, Kolë Hysenaj, por duke e reduktuar ndjeshëm bilancin negativ në konstatuar në shkallën e parë për pasurinë. KPK evidentoi probleme në të tre kriteret e rivlerësmit për Hysenajn gjatë […]

Foto arkive e KPA | BIRN/Nensi Bogdani
Analiza KPA Veting

Bilanci negativ i prokurorit Kolë Hysenaj u rrudh në KPA, por mbeti i mjaftueshëm për shkarkimin e tij

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e gjeti të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPA për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Tiranës, Kolë Hysenaj, por duke e reduktuar ndjeshëm bilancin negativ në konstatuar në shkallën e parë për pasurinë. KPK evidentoi probleme në të tre kriteret e rivlerësimit për Hysenajn gjatë […]

Prokuroru Petrit Vukaj dhe avokatja Romina Zano pas seancës dëgjimore | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Prokurori Petrit Vukaj jep shpjegime për barrat e provës në të tre kriteret

Prokurori Petrit Vukaj i Prokurorisë së Fierit u përball të hënën më 10 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për barrat e provës që i ishin kaluar në të tre kriteret e rivlerësimit, atë të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe profesionalizmit. Procesi i vetingut për prokurorin Vukaj […]

Prokurorja Rita Gjati (majtas)  dhe avokatja Evrikli Kolovani duke dalë nga KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Veting

Prokurorja Rita Gjati kundërshton vendimin e KPK për shkarkimin e saj

Prokuroria e Kukësit, Rita Gjati e shkarkuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK më 19 mars 2021 për probleme në të tre kriteret e rivlerësimit, paraqiti të hënën më 27 maj në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA, shkaqet e ankimit të saj kundër largimit nga detyra. Ajo pretendoi shkelje të rënda procedurale në […]

Kryetarja e Komisionit për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, Klotilda Bushka | Foto: LSA
Analiza Artikull kryesor !

PS-PD i rikthehen Reformës në Drejtësi, pavarësisht kritikave të ndërkombëtarëve

Mazhoranca dhe opozita pritet të rikthejnë për diskutim rishikimin e Reformës në Drejtësi pasi grupi i punës i ngritur për këtë qëllim ka gati një paketë propozimesh që prekin ligjet që organizojnë sistemin e drejtësisë. Grupi i punës i përbërë nga deputetë anëtarë të komisionit të Ligjeve nga Partia Socialiste dhe ajo Demokratike e ndërpreu […]

KLP gjatë seancës dëgjimore. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Lajme

KLP rrëzon kërkesën e ILD-së për të caktuar masë disiplinore ndaj prokurores Shqiponja Milla

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, KLP shpalli të enjten më 25 prill vendimin për rrëzimin e kërkesës së Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, ILD për caktimin e masës disiplinore “Vërejtje kofidenciale” ndaj prokurores së Shkodrës, Shqiponja Milla. Hetimi disiplinor i ILD ndaj prokurores Milla, ka nisur me nismë të Prokurorit të Përgjithshëm, bazuar mbi ankesën […]