Prokurori Elidon Hysenaj pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
KP Lajme Veting

Komisioneri Publik ankimon vendimin e konfirmimit të prokurorit Elidon Hysenaj

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të martën më 14 nëntor vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Durrësit Elidon Hysenaj. Gjatë seancës dëgjimore më 5 tetor, Hysenaj u përball me pyetje për financat dhe disa çështje që kishte hetuar, që KPK i vlerësoi pa probleme penalizuese. Por, […]

Prokurori Elidon Hysenaj pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Lajme

Prokurori Elidon Hysenaj përballet me vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit zhvilloi të enjten seancën dëgjimore me prokurorin e Sarandës, Elidon Hysenaj. Seanca u fokusua kryesisht në dy gjetje mbi pasurinë e Hysenajt dhe disa dosje hetimore të ndjekura prej tij, të cilat ishin referuar nga Drejtoria për Sigurimin e Informacionit të Klasifikuar. Procesi ndaj Hysenaj u zhvillua nga një trupë […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Elidon Hysenaj– Prokuroria e Sarandës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Elidon Hysenaj– Prokuroria e Sarandës

Prokurori i Sarandës, Elidon Hysenaj do të përballet të enjten më 5 tetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Etleda Çiftja, Brunilda Bekteshi dhe Lulzim Hamitaj. Elidon Hysenaj e nisi karrierën në sistemin e drejtësisë si oficer i Policisë Gjyqësore në vitin 2004. […]

Kledian Llaho në KPK pas konfirmimit në detyrë
KP Lajme Veting

Komisioneri Publik kundërshton si të pabazuar konfirmimin e Kledian Llahos

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të premten më 17 shkurt 2023 konfirmimin në detyrë të prokurorit të Sarandës, Kledian Llaho duke kërkuar shkarkimin e tij me argumentin se nuk arrin nivel të besueshëm dhe se ka cënuar besimin e publikut tek drejtësia. Komisioneri ngre shkaqe në të tre kriteret e rivlerësimit, atë të pasurisë, pastërtisë […]

Kledian Llaho në KPK pas konfirmimit në detyrë
Analiza KPK Veting

KPK me dy qëndrime për prokurorin Kledian Llaho

Prokurori i Sarandës, Kledian Llaho u konfirmua në detyrë më 22 dhjetor 2022, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit i konsideroi bindëse shpjegimet dhe provat e dorëzuara prej tij në kundërshtim të barrës së provës për balancën negative në kriterin e pasurisë, si dhe për konstatimet për figurën dhe profesionalizmin. Megjithatë, ai u konfirmua me […]

Kledian Llaho në KPK pas konfirmimit në detyrë
KPK Veting

Prokurori Kledian Llaho konfirmohet me shumicë votash

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 22 dhjetor vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Sarandës, Kledian LLaho. Vendimi u mor me shumicë votash nga trupa e KPK e kryesuar nga Olsi Komici, me relatore Firdes Shulin dhe anëtare Xhensila Pinen. Gjatë seancës dëgjimore më 19 dhjetor, Komisioni konstatoi balanca […]