Gjyqtari Pëllumb Zaimi (djathtas)pas seancës dëgjimore në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA Veting

KPA e shkarkoi gjyqtarin Pëllumb Zaimi për cenim të besimit të publikut tek drejtësia

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi 15 dhjetor 2023 të largojë nga sistemi drejtësië gjyqtarin e Beratit, Pëllumb Zaimi, duke e përmbysur vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin e tij në detyrë. Zaimi u konfirmua më 18 tetor 2022, pasi KPK nuk i gjeti penalizuese balancat negative për dy vite, […]

Gjyqtari Avni Sejdi pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK

KPK vlerëson se gjyqtari Avni Sejdi kreu deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë

Gjyqtari Avni Sejdi i Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë, u shkarkua nga Komisioni i Pvarur i Kualifikimit, KPK më 19 janar 2024, pasi u konkludua se kishte kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë. Komisioni konstatoi edhe cenim të indikatorit të etikës së magjistratit, por shumica e trupës së KPK e përbërë nga kryesuesi […]

Gjyqtari Hektor Sinanaj në KPK | Foto: LSA
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon nga detyra gjyqtarin Hektor Sinanaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 13 mars vendimin për shkarkimin nga detyra te gjyqtarit të Vlores, Hektor Sinanaj. Vendimi u mor nga trupa e KPK e kryesuar nga Xhensila Pine, me relatore Alma Faskajn dhe anëtare Pamela Qirkon. Gjatë seances dëgjimore më 11 mars, Sinanaj dha shpjegime të përmbledhura për […]

Majlinda Tosku | Foto: Ldmond Hoxhaj
KPK Lajme

Ndihmësja ligjore Majlida Tosku shkarkohet nga detyra

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të martën më 13 shkurt vendimin për shkarkimin nga detyra të ndihmëses ligjore pranë Gjykatës Administrative të Apelit, Majlida Tosku. Vendimi u mor me shumicë votash nga trupa e KPK e kryesuar nga Etleda Çiftja, me relatore Firdes Shulin dhe anëtar Lulzim Hamitajn. Gjatë seancës dëgjmore të premten […]

Naim Tota duke dalë nga seanca dëgjimore ne KPK
KP Lajme Vendi

Komisionerja Publike ankimon konfirmimin e prokurorit Naim Tota

Institucioni i Komisionerëve Publikë ankimoi të premten më 12 maj vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës, Naim Tota. Ankimi bazohet në rekomandimin e Operacionit Ndërkobëtar të Monitorimit, ONM, të bërë publik më 2 maj. Tota u konfirmua në detyrë prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, […]