Seanca e prokurores Manjola Kajana në KPA | Foto : E. Hoxhaj
KPA Lajme Veting

KPA rrëzon ankimin e Skënder Daminit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të premten të lërë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për ndërprerjen e vetingut për ish-gjyqtarin e Apelit Vlorë, Skënder Damini si dhe ndalimin e rikthimit të tij në sistemin e drejtësisë, pas dorëheqjes së tij. Në njoftimin e Kolegjit thuhet se vendimarrja për rrëzimin […]

Trupa e KPK për prokuroren Violeta Shkurtaj, (nga e majta) Xhensila Pine, Firdes Shuli, Olsi Komici. Foto:BIRN
KPK Lajme Vendi

Skënder Damini u dorëhoq pasi i kaloi barra e provës për pasurinë

Gjyqtari i Apelitr Vlorë, Skënder Damini u dorëhoq nga detyra kur Komisioni i kaloi barrën e provës vetëm për kriterin e pasurinë, kriterin e vetëm për të cilin u përmbyll hetimi administrativ afro 3-vjeçar. Damini refuzoi të dëgjohej në seancë dëgjimore dhe kërkoi pushimin e hetimit me qëllim shmangien e sanksionit që e ndalon të […]