Gjyqtarja Iliba Bezati pas seancës në KPA. Foto| BIRN
KPA Lajme Veting

KPA çel hetimin administrativ për gjyqtaren Iliba Bezati

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të mërkurën qëndrimet e palëve në çështjen ndaj gjyqtares së Apelit Iliba Bezati. Bezati që është konfirmuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit u ankimua në Kolegj në vitin 2021 nga Komisioneri Publik. Gjatë seancës në fjalën e tij Komisioneri Florian Ballhysa u qëndroi parashtrimeve të bëra në ankim, […]

Prokurori Dritan Gina gjatë seancës dëgjimore në KPK.
Analiza KPA

KPA e gjeti të drejtë shkarkimin e Dritan Ginës për cënim të besimit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të drejta konkluzionet e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin e prokurorit të Tiranës, Dritan Gina për cënim të besimit të publikut me sjelljen e tij gjatë procesit të vetingut dhe për deklarim të pamjaftueshëm në kriterin e pasurisë. Trupi gjykues i KPA i kryesuar […]

Alma Hicka në KPK | Foto : LSA
Analiza KPA

Dy qëndrimet e Kolegjit për vlerësimin e gjyqtares Alma Hicka

Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që shqyrtoi ankimin e ish-Avokates së Shtetit dhe gjyqtares së Tiranës, Alma Hicka doli me dy konkluzione në vetingun e këtij subjekti rivlerësimi. Shumica e përbërë nga kryesuesja Ina Rama, relatorja Natasha Mulaj dhe anëtarët Sokol Çomo dhe Albana Shtylla përmbysën vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të […]

Anëtarët e KPA, Mimoza Tasi, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Sokol Çomo dhe Rezarta Schuetz. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e gjyqtarit Bari Shyti

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të mërkurën më 29 maj vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit të gjyqtarit të Gjykatës së Apelit Administrativ, Bari Shyti. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Ina Rama, me relatore Albana Shtyllën dhe anëtarë Natasha Mulaj, Rezarta Schuetz e […]