Jonida Kondili, këshilltare ligjore pranë Gjykatën Kushtetuese. Foto | BIRN
KPK Lajme Veting

Këshilltarja e Kushtetueses Jonida Kondili drejt konfirmimit në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit zhvilloi të hënën një seancë të shkurtër dëgjimore ndaj këshilltares ligjore pranë Gjykatën Kushtetuese, Jonida Kondili. Trupa e kryesuar nga Valbona Sanxhaktari, me anëtare Pamela Qirko dhe relatore Alma Faskaj, vuri në dukje se Kondili i ishte nënshtruar hetimit në të tri kriteret. Faskaj në relatim theksoi hetimet e kryera […]

Gjyqtarja Mirela Mishgjoni pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme Veting

Konfirmimi i gjyqtares Mirela Mishgjoni ankimohet në KPA

Institucioni i Komisionerëve Publikë njoftoi të mërkurën më 10 korrik ushtrimin e ankimit ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Vlorës, Mirela Mishgjoni. Komisionerja Irena Nino, bazuar në rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM, çmon se vendimi i Komisionit nuk është në pajtueshmëri të plotë […]

Foto arkive e KPA | BIRN/Nensi Bogdani
KPA Lajme Veting

Seanca në KPA për ish-gjyqtarin Besnik Maho shtyhet me kërkesë të tij

Seanca publike në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit lidhur me ankimet e kryera nga Komisioneri Publik, Florian Ballhysa kundër vendimit të Komisionit për ish-gjyqtarin e Pogradecit, Besnik Maho, si dhe me ankimin këtij të fundit, e planifikuar për t’u zhvilluar të martën më 16 prill, u shty me kërkesë të vetë subjektit të rivlerësimit, i […]

Prokurori Arian Muçaj pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Prokurori Arian Muçaj përballet me vetingun

Prokurori i Prokurorisë së Tiranës, Arian Muçaj u përball të martën më 26 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime të përmbledhura për disa gjetje në kriterin e pasurisë dhe të profesionalizimit. Muçaj u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e figurës. Procesi i vetingut për prokurorin Muçaj po kryhet […]

Gjyqtari pranë Gjykates së Rrethit Gjyqësor Tirane, Kreshnik Omari, | Foto : LSa
Analiza KPA Veting

KPA e gjeti të drejtë shkarkimin e Kreshnik Omarit për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e gjeti të drejtë shkarkimin e gjyqtarit të Gjykatës së Tiranës, Kreshnik Omari për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë, si dhe konfirmoi pamundësinë financiare dhe dyshimet e ngritura për fshehje pasurie në emër të prindërve. Në vendimin e arsyetuar të KPA analizohen shkaqet e ngritura në ankim prej Omarit, […]

KPA shpall vendimin për Urim Bucin | Foto: KPA
KPA Lajme Veting

KPA shkarkon nga detyra prokurorin Urim Buci

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të hënën më 26 shkurt vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Dibrës, Urim Buci, duke e rrëzuar si të pabazuar vendimmarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin e tij bazuar në parimin e proporcionalitetit dhe objektivitetit. Urim Buci u konfirmua me shumicë votash […]