Gjyqtarja Mirela Mishgjoni pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme Veting

Konfirmimi i gjyqtares Mirela Mishgjoni ankimohet në KPA

Institucioni i Komisionerëve Publikë njoftoi të mërkurën më 10 korrik ushtrimin e ankimit ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Vlorës, Mirela Mishgjoni. Komisionerja Irena Nino, bazuar në rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM, çmon se vendimi i Komisionit nuk është në pajtueshmëri të plotë […]

Prokurorja Rajmonda Berisha në KPK | Foto: BIRN
KPK Lajme Veting

KPK largon nga detyra prokuroren Rajmonda Berisha

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 3 korrik vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurores së Elbasanit, Rajmonda Berisha. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Xhensila Pine, me relatore Alma Faskajn dhe anëtare Pamela Qirkon. Gjatë seancës dëgjimore të hënën më 1 korrik, prokurorja […]

Prokurorja Rajmonda Berisha pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurorja Rajmonda Berisha përballet me probleme për pasurinë

Prokurorja e Elbasanit, Rajmonda Berisha u përball të hënën më 1 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për barrat e provës për pasurinë, kriterin e vetëm për të cilin ishte përmbyllur hetimi administrativ paraprak. Ajo kundërshtoi bilancet negative në vlera të mëdha dhe konstatimet për veprrime fiktive, […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Rajmonda Berisha – Prokuroria e Elbasanit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Rajmonda Berisha – Prokuroria e Elbasanit

Prokurorja Rajmonda Berisha e Prokurorisë së Juridiksionit të Përgjithshëm Elbasan u përball të hënën më 1 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Xhensila Pine, Pamela Qirko dhe Alma Faskaj. Rajmonda Berisha e nisi karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1987 dhe […]

Gjyqtari Julian Haxhiu pas vendimit të KPK. Foto | BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon me shumicë votash gjyqtarin Julian Haxhiu

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të premten se me shumicë votash ka konfirmuar në detyrë gjyqtarin e Gjykatës së Tiranës Julian Haxhiu. Haxhiu, u përball gjatë seancës dëgjimore më 5 qershor me pyetje mbi bilancet negative dhe konstatimin për kryerjen e disa transaksioneve në dukje fiktive, me qëllimin mundësimin e përfitimit të një kredie […]

Gjyqtari Julian Haxhiu pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtari Julian Haxhiu jep shpjegime për problemet në kriterin e pasurisë

Gjyqtari Julian Haxhiu i Gjykatës së Tiranës u përball të mëkurën më 5 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti për bilancet negative dhe konstatimin për kryerjen e disa transaksioneve në dukje fiktive, me qëllimin mundësimin e përfitimit të një kredie me kushte lehtësuese. Ai […]