Jurida Bajraktari pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

Komisioneri Publik kërkon në KPA shkarkimin e Jurida Bajraktarit

Komisioneri Publik, Florjan Ballhysa i kërkoi Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që të vendosë shkarkimin nga detyre të Ndihmëse ligjore në Gjykatën Administrative të Apelit, pasi sipas tij në një vlerësim tërësor të çështjes siubjekti ka cënuar besimin e publikut te drejtësia. “Në vlerësimin tërësor të procedurave, të lidhura në rastin konkret me kontrollin e […]

Prokurori i Tiranës Saimir Hysa pas vendimit të konfirmimit nga KPK. Foto:BIRN
KP Lajme

ONM rekomandon ankimin e konfirmimit të prokurorit Saimir Hysa

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit, ONM rekomandoi të mërkurën më 18 tetor institucionin e Komisionerëve Publikë që të ushtrojnë ankim në Kolegj ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës, Saimir Hysa. Gjatë seancës dëgjimore më 7 gusht, Hysa u përball dhe dha shpjgime për gjetjet e […]

Prokurorja Marsida Frashëri pas vendimit të konfirmimit në detyrë. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

Komisioneri Publik ankimon konfirmimin e prokurores Marsida Frashëri

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të martën më 17 tetor vendimin e konfirmimit në detyrë të prokurores së Shkodrës, Marsida Frashëri pas kryerjes së trajnimit të detyrueshëm 1-vjeçar në Shkollën e Magjistraturës, për shkak të gjetjes së probleme të shumta profesionale gjatë procesit të vetingut ndaj saj. Në maj të vitit 2022, Komisioni i Pavarur […]

Gjyqtari Ervin Pollozhani pas vendimit të konfirmimit,. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

Komisionerja Publike ankimon konfirmimin e gjyqtarit Ervin Pollozhani

Komisionerja Publike, Irena Nino ushtroi ankim të mërkurën kundër vendimarrjes së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Tiranës, Ervin Pollozhani. Vendimi për lënien në detyrë të Pollozhanit u mor më 24 korrik 2023 nga trupa e KPK e kryesuar nga Roland Ilia, me relatore Pamela Qirkon dhe anëtare […]

Komisioneri Publik ankimon konfirmimin e prokurorit Enklid Gjini
KP Lajme Veting

Komisioneri Publik ankimon konfirmimin e prokurorit Enklid Gjini

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të martën më 3 tetor vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës, Enklid Gjini dhe duke kërkuar shkarkimin e këtij të fundit për probleme në kriterin e pasurisë dhe në vlerësimin e përgjithshëm të çështjes. Në ankim konstatohen probleme për një […]

Prokurori i Elbasanit, Artur Ismajlukaj pas konfirmimit. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KP Lajme Veting

Komisionerja Publike ankimon në Kolegj konfirmimin e prokurorit Artur Ismajlukaj

Komisionerja Publike, Irena Nino ankimoi të martën më 19 shtator vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Elbasanit, Artur Ismajlukaj. Ankimi bazohet në rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM që e cilësoi të kotë vendimarrjen e Komisionit lidhur me transferimin për verifikim pranë Inspektorit të Lartë […]