Prokurori i Elbasanit, Artur Ismajlukaj pas konfirmimit. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KP Lajme Veting

Komisionerja Publike ankimon në Kolegj konfirmimin e prokurorit Artur Ismajlukaj

Komisionerja Publike, Irena Nino ankimoi të martën më 19 shtator vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Elbasanit, Artur Ismajlukaj. Ankimi bazohet në rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM që e cilësoi të kotë vendimarrjen e Komisionit lidhur me transferimin për verifikim pranë Inspektorit të Lartë […]

Trupa e KPK gjatë seancës për ish-gjyqtaren Andrea.
KPK Lajme

Ish-gjyqtarja Majlinda Andrea gëzon statusin e magjistratit edhe 6 vjet pas dënimit

Majlinda Andrea, ish-gjyqtarja e Gjykatës së Lartë e dënuar me shërbim prove për korrupsion, nuk u paraqit të hënën më 15 maj në seancën dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK lidhur me procesin e saj të vetingut, ndërkohë që relatimi ekspozoi mosushtrimin e kompetencave nga këshillat dhe institucionet kompetentë lidhur me statusin e […]

Naim Tota duke dalë nga seanca dëgjimore ne KPK
KP Lajme Vendi

Komisionerja Publike ankimon konfirmimin e prokurorit Naim Tota

Institucioni i Komisionerëve Publikë ankimoi të premten më 12 maj vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës, Naim Tota. Ankimi bazohet në rekomandimin e Operacionit Ndërkobëtar të Monitorimit, ONM, të bërë publik më 2 maj. Tota u konfirmua në detyrë prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, […]

Gjatë një mbledhjeje të Këshillit të Lartë Gjyqësor. Foto kortezi: KLGJ
Lajme

KLGJ pezullon procedimin disiplinor për dy gjyqtarë të shkarkuar

Këshilli i Lartë Gjqësor, KLGJ vendosi të enjten më 11 maj të rrëzojë kërkesën e institucionit të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, ILD për vijimin e procedimit disiplinor ndaj gjyqtarëve të Elbasanit, Bujar Musta dhe Ramazan Avdiu, të dy të shkarkuar nga Komisionit i Pavarur të Kualifikimit. Në përfundim u vendos pezullimi i procesit disiplinor […]

Foto ilustruese: Anëtarët e KPK-së pas një takimi me ambasadoren Yuri Kim në ambientet e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit në Tiranë.
Artikull kryesor ! Investigime Nyje Debati

Një sponsor privat financoi aktivitetin e KPK në një resort luksoz në Vlorë

Resorti “Marina Bay” është i ndërtuar rreth një pishine ekzotike buzë detit Jon në gjirin e Vlorës dhe njihet për luksin, kokteilet dhe festat e zhurmshme. Resorti ofron gjithashtu shërbime më pak të dukshme – mes së cilave edhe një sallë konferencash që reklamohet për takime prestigjoze dhe mbledhje të ‘shoqërisë së lartë’. Në fund […]