Gjyqtari Julian Haxhiu pas vendimit të KPK. Foto | BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon me shumicë votash gjyqtarin Julian Haxhiu

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të premten se me shumicë votash ka konfirmuar në detyrë gjyqtarin e Gjykatës së Tiranës Julian Haxhiu. Haxhiu, u përball gjatë seancës dëgjimore më 5 qershor me pyetje mbi bilancet negative dhe konstatimin për kryerjen e disa transaksioneve në dukje fiktive, me qëllimin mundësimin e përfitimit të një kredie […]

Prokurori Dritan Gripshi pas vendimit për shkarkimin nga detyra. Foto| BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Dritan Gripshi shkarkohet nga KPK

Prokurori i Beratit, Dritan Gripshi reagoi duke akuzuar KPK-në se nuk kishte marrë parasysh provat, menjëherë pasi trupa e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit njoftoi vendimin për shkarkimin e tij. “Pra ato barrat e provës s’paskan asnjë vlerë”, tha Gripshi, duke ngritur zërin ndërsa tre anëtarët e KPK po tërhiqeshin nga salla e shpalljes së […]

Prokurori Milan Laskaj pas seancës dëgjkimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon prokurorin Milan Laskaj

Prokurori Milan Laskaj i Prokurorisë së Tiranës u shkarkua të mërkurën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pasi u përball me barrë prove për bilancet negative në kriterin e pasurisë dhe dyshimet për fshehjen e një automjeti. Gjatë seancës dëgjimore Laskaj i kundërshtoi këto gjetje të Komisionit.  Vendimi për prokurorin Milan Laskaj u mor nga […]

Prokurori Milan Laskaj pas seancës dëgjkimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurori Milan Laskaj jep shpjegime për blerjen e një apartamenti

Prokurori Milan Laskaj i Prokurorisë së Tiranës u përball të hënën më 25 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për bilancet negative në kriterin e pasurisë dhe dyshimet për fshehjen e një automjeti. Në seancë u relatuan gjithashtu gjetje në kriterin profesional, që i përkisnin më së […]

Prokurori Agron Busahti në KPK | Foto: edmodn Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori i Shkodrës, Agron Bushati konfirmohet në detyrë

Prokurori i Shkodrës, Agron Bushati u përball të mërkurën më 27 shtator me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore u pyet dhe dha përgjigje më së shumti lidhur me një denoncim të orëve të fundit, në të cilin ishte paraqitur një video ku shfaqej subjekti me dy doreza grushtimi prova të […]

Prokurorja Suela Salavaçi pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Suela Salavaçi kundërshton bilancet negative për pasuritë e dhuruara nga prindërit

Prokurorja e Tiranës, Suela Salavaçi u përball të martën më 26 shtator me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore që zgjati rreth tre orë e gjysmë u njoh me barrat e provës për pasurinë, që kishin të bënin kryesisht me bilancet negative të prindërve për disa pasuri që i kishin dhuruar, […]